Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Bli storasyster till en nyanländ tjej

storasyster nyanlända
Sträck ut handen till en nyanländ tjej. Dela erfarenheter, prata, stötta och häng. Tjejzonens utvecklingsprojekt Storasyster till en nyanländ tjej är ett superfint sätt att få en ny kompis.

Tjejzonen har med stöd av Postkodstiftelsen startat ett utvecklingsprojekt som syftar till att förebygga psykisk ohälsa hos nyanlända tjejer genom att erbjuda en egen Storasyster som stöd. Bra grej tycker vi på Creative.
 
– Genom att erbjuda nyanlända tjejer en Storasyster som lyssnar kan vi dels ge samtalsstöd som dämpar stress och oro och dels bidra till en bättre integration. Mänskliga kontakter och goda relationer är läkande och stärkande och bidrar även till att målgruppen får stöd i det svenska språket.
 
Tjejzonen erbjuder nyanlända tjejer en Storasyster Live vilket innebär att tjejen träffar en Storasyster för att prata, fika eller göra någon aktivitet med. De träffas varannan vecka under ett års tid. Projektet är 1,5 år, sker i Stockholmsområdet och under denna period ska 20 Storasystrar matchas med nyanlända tjejer.
 
Vill du ha en Storasyster eller vill du bli en? Läs mer här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!