Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Brita Zackari: ”Jag blir galen på att träning som riktar sig till tjejer alltid handlar om dieter”

Brita Zackari, programledare och skribent, har haft sitt träningskonto i_hate_workouts i sju veckor men har redan över 45 000 följare. Anledningen: hennes schyssta inställning till träning behövs i en värld av kvarg, snabba resultat och vikthets. Brita säger: Ta ett glas vin efter träningen! Fuska om du inte pallar! En burpee är inte så svår som alla killar vill ge sken av!

Brita

Hej Brita! Berätta, varför startade du instagramkontot i_hate_workouts? 

Först och främst för att jag blev galen på att allt som handlade om träning och riktade sig till tjejer handlade om dieter också. Och att det är så enkelspårigt, det är väl det jag hatar, inte träningen i sig. Jag vill peppa och inspirera till att man kan träna även om man inte signar upp sig på nån sorts hets, utan hellre är snäll mot kroppen än plågar sig själv. Och visa tjejer att till exempel en burpee inte är så svår som alla killar vill ge sken av. Man behöver ju inte ens träna förresten, det är ju risk för att det i sig blir en hets. Men jag behöver det för att hålla mig stresstålig och inte bli deppig/pms:ig.

 
Holy moly, du har redan över 45 000 följare. Varför tror du att kontot går så bra?
Jag tror att många känner igen sig i beskrivningen ovan. Plus att jag visar olika övningar som även den mest träningshatande kanske ändå tycker känns överkomlig.

????

Ett filmklipp publicerat av Brita Zackari – Lat tjej 4ever (@i_hate_workouts)


 
Vem bannar du från ditt träningskonto?

Såna som skriver “kolla in min sida för dieter med snabba resultat”. Block direkt. Sedan försöker jag alltid att ta snacket med dom som skriver “åh jag unnade i dag när jag hällde funlight på kvargen”. Jag köper faktiskt inte att dom tycker det är ett äkta unn. 
 
Vad är det bästa med träning?

Hur man mår efteråt. Att man kan bli stark inuti av att veta att man kan lyfta sin kroppsvikt (obs, kan typ alla tjejer, har testat på mina otränade kompisar).  

 
Och det sämsta?

När det blir en hets.  


 
Vilken sorts träning gillar du mest?

Den som går över snabbt. Eller om jag får träna med andra tjejer till tonerna av en god RnB-spellista, men det händer typ aldrig ju (borde jag kanske börja anordna?).  
 
Öh ja, börja! Och vad hatar du?

Skivstång. Gör så ont? 

 
Åkej, om jag vill att min röv ska bli stenhård. Vilken övning ska jag göra då?

Utfallshopp och squats!


 
”Fucka inte med maten” säger du. Vill du utveckla?

En del säger “man måste lägga om kosten för att se resultat av träningen”. Jag ser det såhär: om du äter precis som du alltid gjort, inklusive godis och second breakfast då och då, men plötsligt adderar träning eller tränar mer så kommer saker att hända. Dessutom kommer du bli glad av goda grejer typ en efter-träningen-öl, och det kommer göra träningslife mer hållbart. Om du däremot börjar banta samtidigt som du börjar träna så är risken att livet blir så jävla tråkigt. Plus att du inte orkar ta i ordentligt, och börjar hata dig själv när frestelsen att unna sig en god frukt & mandel-Marabou vid kassan på Ica blir för stor.

Dessutom, jag har inte forskat på detta (men kanske borde) så tänker jag att det man förbjuder sig själv får en plats i ens tankar som det inte skulle ha om det var tillåtet. Och själv äter jag automatiskt mindre skit när jag tillåter mig all skit i världen för då kan jag känna efter i stället för att kasta mig över när jag inte orkar stå emot längre. Så: mätt och stark bättre än hungrig och deppig am I right. 

Brita 2
 
You are right. Vilka är de bästa förutsättningarna för ett bra träningspass?

Bra musik, gärna en kompis, och tanken på nån belöning efteråt typ bastu eller nåt lyrrigt schampo.  
 
Fuska, får man det?

Alltid. Jag fuskar hela tiden, för jag vet att om jag FÅR fuska så är tröskeln att ta mig för att träna så mycket lägre. Fast det är ju inte ens ett fusk om man gör typ 8 repetitioner i stället för 10, det är ju träning oavsett.


 
Vad är din bästa träningsmotivation?

Att tänka på att jag har 45K följare som blir pepp om jag tränar, haha. Alltså det har ju sina fördelar att starta ett konto som handlar om hur mkt man hatar träning. 
 
Nåt du vill tillägga till alla som hatar träning där ute?

Du behöver inte älska det, men om du är intresserad av fördelarna med det så kan jag lära dig lite snabba övningar du river av på en kvart. Och: you are not alone. I am here with you. Though we’re far apart…you’re always in my heart?


 
FAKTA
Namn: Brita Zackari 
Ålder: 34 
Bor: Stockholm, söder om söder
Sysselsättning: Programledare, bloggare och skribent
Sociala medier:
@britazackari
@i_hate_workouts
brita.elle.se 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!