Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Camilla gör höstens mest habegärliga bord

startbild

Camilla Ödmo är reklamaren som bestämde sig för att sadla om till möbelformgivare. Nu gör hon pastelliga bord under egna märket BordBord som skulle passa i valfri Wes Anderson-scenografi. Vi blev nyfikna och ville veta mer.

 
Camilla, hur uppkom idén?

Man kan säga att bordbord startade som en motreaktion på vad jag jobbade med. I reklamvärlden jobbar man med att sälja idéer. Jag var sugen på att göra något mer konstruktivt och varaktigt. Jag startade bordbord 2014 som ett experiment. Jag var sugen på att få bestämma och göra precis som jag ville. Att inte behöva kompromissa 🙂

bild2
 
Vad har du gjort tidigare?

Jag har varit designredaktör på tidning, stylist och rekvistör, möbelsnickare och art director.
 
Hur ska man göra om man vill pyssla med något liknande?

Har man en idé som man tror skulle kunna bli fin eller bra så prova att göra en prototyp. Ta fina bilder och sprid dem på sociala medier. Testa din produkt. Om många i din omgivning gillar det du gör så  brukar också fler människor göra det 🙂 Om man inte själv kan tillverka sin idé gäller det att hitta någon som kan hjälpa en med det. Jag tillverkar alla mina möbler i Sverige. Det är viktigt för mig då jag vet att arbetsvillkoren är bra och transporten inte behöver bli så lång. 

bild3
 
Vad hittar du din inspiration?

Min inspiration är en en enda stor röra av en massa olika saker på en och samma gång. Naturen, arkitektur, mat, musik, vänner, historia, färger, jag egentligen vad som helst. Jag försöker inte tänka så mycket på vad som inspirerar mig när jag jobbar utan vara öppen och låta saker hända. 
 
Vad hade varit drömmen att få tillverka?

Just nu tillverkar jag min största dröm. En lada som har hundra meter i takhöjd och fönster stora som fotbollsplaner. Det känns i alla fall som det när man bor i en liten lägenhet i Stockholm. 
 

Fakta
Namn: Camilla Ödmo
Gör: Grundare och designer på bordbord. Frilans AD.
Aktuell: Utställning i Belgien. Future Archives/ Biennale Interieur 2016
Pop-up shop i Köpenhamn på Vesterbrogade tillsammans med andra skandinaviska designers.
Hemsida: BordBord
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!