Creative

Parisa Amiri som är aktuell med egen talkshow: Beyoncé vore drömgästen

startbild
Parisa Amiri är aktuell med sin andra säsong av Edit: talkshow med Parisa Amiri på SVT Play. Sandra Beijer grabbade tag i henne för att höra efter vad vi har att förvänta oss av höstens säsong.

Parisa! Berätta om din show!

 
Det känns skitkul, var ska jag börja?! Det är drömprogrammet som jag själv skulle vilja titta på. En blandning av klassisk late-night show och Oprah, komplett med artister på scen! Det är livekänsla med de bästa gästerna och ett nytt tema kring tidsanda och populärkultur varje vecka.
 
Vad har vi att vänta oss av säsong 2? Kommer vi upptäcka några nya grejer vi inte såg i premiärsäsongen?
 
Gud ja! Vi spelar in inför publik på Kulturhuset den här säsongen, KOM OCH KOLLA, och det blir en helt annan stämning och energi! Det viktigaste är kvar, att det alltid känns rappt, intressant och genomtänkt. Ämnena är allt från Britneys 35-årsjubileum, tv-serier och Harry Potter till flyktfrågan och vår samtida karriärshets t.ex.
 
Någon gäst eller något avsnitt du ser extra mycket fram emot?
 
Det är viktigt för mig att gästvalen känns lyxiga och fräscha, att vi kan överraska och bjuda tittare på nya favoriter! Man får helt enkelt hålla koll på vår Facebook-sida för att få veta vilka gäster vi har vecka för vecka! Förra veckan hade vi instagramstjärnan Daniel Hallberg som bjöd på en Håkan-sketch jag vet att du, Sandra, kommer gå i bitar av. Plus Henrik Schyffert, Shanti Rydwall-Menon och Petrina Solange plockar isär rå humor, PK-begreppet och om man kan vara för snygg för att vara rolig.
bild2

Vem är den absoluta drömgästen?
 
Nu tjatar jag som vanligt men självklart skulle jag vilja vara den enda som får intervjua Beyoncé. Hoppas att detta tjat lönar sig på något mirakulöst sätt, att hennes agent råkar Google Translate:a en svensk intervju och tycker att det känns helt rätt. 

Beyoncé har på många sätt blivit vår tids månlandningsteori på det sätt att många svagbegåvade människor älskar att misstänkliggöra henne och att hon förblir mystisk. Självklart skulle jag ta upp hissincidenten med hennes syster Solange – årets bästa album, lyssna – och man men också djupdyka i hur strategisk hon faktiskt är i sin kamp för att uppmärksamma afroamerikaners livsvillkor, vilka målsättningar hon har och vilka serier hon tittar på.
 
Varför tycker du just popkultur är så otroligt spännande?
 
Det är det som ger mig absolut mest mening i mitt liv. Så är det bara. I det som för många bara är utsökta, tomma kalorier av underhållning så älskar jag att plocka isär tv-serier eller musik t.ex., dels för att nörda ner mig i hantverket, dels för att hitta ledtrådar till vår tid, hur och varför våra liv ser ut som de gör.
 
Om du bara fick rekommendera en sak att titta på i höst, förutom din egen show då, vad skulle det bli?
 
Givetvis allkonstnären och komiska geniet Hanna Perssons tredje säsong av “Hanna badar med en kändis”. Råkar även vara min bästa vän, sån tur har jag. I serieväg suger jag i mig Westworld, Atlanta och Better things som alla andra med riktigt god smak.
 
Några avslutande ord?
 
Denna veckas ämne är ett av mina favoriter! Om Britney och allt hon inneburit, ikonen som nu fyller 35 år och vars liv säger så mycket om vår tid. Vi gästas av Fiona Fitzpatrick från Rebecca & Fiona tillsammans med hennes stylistgeni Tommie X, som pratar om arvet efter Britney i form av stilen och uttrycken och hur det kom att stämplas som “trash”. Vi har även med journalisterna Amie Bramme Sey och Per Sinding-Larsen för att gå till botten med vår tids kändiskultur som varit förödande för stjärnor som tex Amy Winehouse och Whitney Houston. Det blir otroligt starkt. Som varje vecka.
 
Namn: Parisa Amiri
Ålder: 26
Insta/Snap/Twitter: @Parisaaamiri, perrynani, @parisaamiri (ja det är ett extra a i mitt instagramnamn, det är en lång historia)
Info om inspelningen av Britney-avsnittet live

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!