Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

Så gör du ditt alldeles egna läppbalsam

läppbalsam1
Häromdagen rörde jag ihop en sats med läppbalsam till frukost. För det tyckte jag var rimligt. Jag är en hopplöst narig person så här års så det var lite av en akut räddningsåtgärd. Du vet när ens läppar börjar spricka i mungiporna. Då vet en att det är dags. Och vad lätt det var, och bra blev det! Jättebra!

Jag använde:
10 gram av blekt bivax
10 gram shea nilotica
10 gram shea paradoxa
En skvätt ringblomsolja (ca 10-15 gram)
Lite E-vitamin
Några droppar eterisk citronolja + bergamott

Tillvägagångssätt:
1. Mät upp alla ingredienser på en våg.
2. Ös ner ingredienserna i en glasbägare (går lika bra med ett vanligt glas som tål hett vatten eller något annat kärl).
3. Värm behållaren i ett vattenbad tills alla ingredienser smälter och blandas ihop.
4. Häll den rinnande ”smeten” i tomma cerathylsor som du tidigare haft i frysen (har läst att massan stelnar fortare då).

Detta räckte till åtta hylsor á 5 ml, men det går nog lika bra att använda tomma burkar av något slag. Aluminium eller glas till exempel. Då behöver du inte heller tänka på att ha dom i frysen först. Dessutom: är de av aluminium kan du värma upp dem igen direkt på spisen och addera mer av något om du är missnöjd med konsistensen. Tips, tips!

Jag har köpt de flesta av mina ingredienser hos Organic Makers men de kan vara lite pricy. Danska Urtegaarden har också jättemycket bra grejer och kan köpas online (exempelvis på med24.se).

läppbalsam2

E-vitaminen ökar hållbarheten men någon sa att E-vitamin är särskilt effektivt mot spruckna läppar, och verkar förebyggande. Men det kanske bara gäller mat eller kosttillskott. Det vet jag inte.

I övrigt blev konsistensen typ HELT PERFEKT. Trodde inte ens det var möjligt men detta kammar hem topplaceringen på alla läppgrejer jag använt någonsin. Skojar inte.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!