Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

4 tecken på att du har ägglossning

Det kan börja med ett plötsligt sötsug som slår till, helt ohämmat. Vi styrs mer av vår menscykel än vad många kan tro. Var vi befinner oss i den kan påverka helt hur vi upplever och tolkar vår omvärld för vissa, samtidigt som andra står hyfsat oberörda. Nedan listar vi fyra tecken på att du har ägglossning!

Foto: Unsplash

Oavsett om du försöker bli gravid eller vill undvika detsamma, kan det vara bra att känna sin kropp såpass väl att du har lite koll på var i cykeln du befinner dig. Olika preventivmedel kan dock påverka ägglossningen på olika sätt, något som är bra att vara medveten om, och det är svårt att vara hundra procent säker på om du har ägglossning. Men bortsett från det är det alltid roligt att ha verktyg som låter dig lära känna din kropp lite bättre!

Smärta i nedre bäckenet

Den här smärtan skiljer sig från den vanliga mensvärken. Skillnaden är att den ofta är lite lättare men samtidigt märkbar. Oftast värker det i den nedre delen av bäckenet och ibland bara på ena sidan. Det som sker är att ägget har frigjort sig och detta kan kännas tydligt hos vissa men knappt alls hos andra.

Förändrade flytningar

Tycker du att det alltid ser likadant ut? Om du håller lite koll på det som händer där nere under perioden då du inte har mens kan du ibland märka att dina flytningar ändrar karaktär under ägglossningen. Under ägglossningen kan flytningarna upplevas som tunnare men samtidigt mer äggvite-aktiga i sin konsistens jämfört med övriga perioder av din cykel.

Ökad sexlust

Det är naturligt att sexlusten ökar när du har ägglossning. Det är naturens sätt att påpeka för dig och din kropp att det är dags att fortplanta sig. Samtidigt utsöndrar din kropp fermomoner menade att väcka lust även hos din eventuella partner.

Ökad kroppstemperatur

En annan grej är kroppstemperaturen. En del av de nyare preventivmedlen som kommit in på marknaden de senaste åren mäter just kroppstemperatur och kan visa att din vanliga temperatur ökar när du har ägglossning. Det är dock viktigt att mäta temperaturen det första du gör på morgonen, innan kroppen har kommit igång och rört på sig, både när du registrerar din grundtemperatur och när du ska ta reda på om du har ägglossning.

Källa: Hellogiggles.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!