Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 saker du kan göra på lunchen – för att hålla dig pigg resten av dagen

Du släpar dig in genom dörren efter arbetsdagens slut och dimper ner i soffan, mer död än levande. Känns det igen? Då är det dags att du börjar se över din lunchrast, för det finns garanterat saker du kan göra annorlunda mitt på dagen för att behålla energinivån under eftermiddagen och kvällen.

1. Träna!
Lunchträning gör dig piggare och mer fokuserad under eftermiddagen, något som sitter kvar även efter arbetsdagens slut så att du orkar mer efter jobbet. Passet behöver inte ta så lång tid, du behöver inte ens ha ett gym i närheten. Klä på dig tåliga och varma kläder, lura med dig några kollegor och gå ut till närmaste gräsplätt (eller till en bred gångväg, till exempel, om det är mycket snö ute). Här hittar du våra träningsklipp med övningar, med och utan redskap.

Läs mer: 3 viktiga anledningar till varför du ska börja lunchträna – nu!

2. Miljöombyte
Om du inte hinner få in ett träningspass, se åtminstone till att ge dig ut en sväng för ett varv runt kvarteret. Miljöombytet och ljuset ger ny energi inför eftermiddagspasset, då solen bland annat producerar D-vitamin och serotonin i kroppen. Det är även större chans att du har kvar av den energin när du går hem efter jobbet, jämfört med om du suttit kvar inne hela dagen.

3. Backa bort från skärmen
Vad du än gör, gå inte från att sitta vid datorn under förmiddagen till att stirra på mobilen hela lunchen. Din hjärna behöver få möjlighet att återhämta sig, utan den stimulans som sociala medier eller annat nätsurfande ger.

4. Du blir vad du äter
En turbosnabb yoghurtskål med müsli eller en enkel smörgås vid skrivbordet kanske känns som den enklaste lösningen dagar då du varken har tid eller ork att fixa något mer mättande till lunch. Men även om det känns okej i stunden så kommer du med stor sannolikhet att vara hungrig snart igen, och om du förtränger de känslorna under din hektiska eftermiddag – så kommer de infinna sig som ett brev på posten när du äntligen landar hemma igen. Var det någon som sa urvriden trasa i soffan resten av kvällen? Nej, alla dagar kan såklart inte bli helt optimala när det kommer till balanserade och näringsrika luncher men tänk på att ju oftare du fyller på kroppen med bra energi och näring mitt på dagen, desto fler pigga kvällar kommer du att ha.

5. Arbetspass med pauser
När det är dags att jobba igen efter lunchrasten, gör det till en vana att ställa klockan på typ 45 minuter, så att du delar in eftermiddagen i olika arbetspass. När klockan ringer tar du en kort paus, ställer dig upp och rör på dig på valfritt sätt. Gör några rörlighetsövningar (här är fem grymma tips), ta en sväng till kaffeautomaten som ligger längst bort i lokalen eller ta en enkel bensträckare fram och tillbaka i rummet.

Fler tips! Pigg utan att sova – 5 enkla tips som ger energi när du är trött

Foto: Rawpixel / Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!