Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

6 saker att tänka på när du ska köpa en ny träningsväska

Med en välorganiserad träningsväska är det mycket lättare att ta sig iväg till gymmet. Här sakerna du ska tänka på när du köper – och packar – din väska.

traningsvaskaFoto: All Over Press

I höst vill vi organisera allt i våra liv; garderoben, förrådet, kontoret, köksskåpen, bokhyllan – och träningsväskan.

Rätt väskstorlek
Var inte snål när du väljer storlek på din väska. Även om du oftast går på yoga så kommer det säkert tillfällen då du behöver ett par träningsskor och flera lager med kläder. Då vill du inte behöva sätt dig på väskan för att få igen den.

Många fack
Kommer du åt allt lätt? Den bästa träningsväskan har ytterfack för busskort och nycklar och flera fack inuti för skor, kläder och necessär. En rymlig ryggsäck är både snyggt och snällt mot ryggen.

Stäng in svetten
Lägg ner en tygkasse (en plastpåse funkar också) i väskan. I den stoppar du dina svettiga kläder och den fuktiga handduken. Tygkassen kan du enkelt tvätta när det behövs. Tänk på att använda en väska av tyg, om du vill kunna slänga hela väskan i maskinen då och då.

traningsvaskaStor eller liten – välj en väska där du verkligen får plats med allt

Alltid i väskan
Några saker som alltid kan bo i väskan är vattenflaska, skavsårplåster (räddaren i skavande skor-nöden), hörlurar, hårtofs (paniken att komma till gymmet utan att kunna sätta upp håret!), torrschampo och deodorant. Skaffa en en enkel necessär där du lägger hud- och hårprodukter i resestorlek, så att du inte behöver packa upp och ner grejerna varje gång du har varit på gymmet.

Nödunderkläder!
Har du också kommit ut ur duschen på gymmet för att inse att du glömt att packa ner ett par rena trosor – och de du nyss tränat i är genomblöta? Det har vi och det är INTE kul. Fortsätt med att packa ner ombyteskläder inför varje nytt pass men göm också ett par “panik-trosor” i ett av facken, som du kan plocka fram när du glömt de andra. Och när du använt dem, lägg genast dit ett nytt par!

Lagra energi
Av samma anledning som det är bra att ha panik-trosor så kan du även ha ett extra mellanmål i ett svåråtkomligt fack i väskan. När det är uppätet – se till att lägga dit ett nytt!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!