Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

7 positiva hälsoeffekter när du väljer att stanna hemma i kväll

Nej, du behöver definitivt inte ha dåligt samvete över att du bara vill kura ihop dig hemma på soffan efter jobbet, trots att ALLA andra ska ut i kväll. Här är sju anledningar till varför din hälsa kommer att tacka dig för hemmakvällen.
sofa_relax
1. Bättre träningsresultat
Nu har du tidernas chans att ge kroppen chans sova ordentligt och verkligen återhämta sig. Det påverkar inte bara din energi och humöret, dina träningsresultat kommer också rusa i höjden! Sömnbrist är en stress för kroppen som leder till sämre immunförsvar, att kroppen lagrar mer fett och att muskeltillväxten hämmas – så se till att vila mellan varven om du vill att dina dyrt investerade träningstimmar ska ge resultat.

2. Hyn håller sig fräsch
Alkohol är vätskedrivande och ju mer du dricker, desto mer uttorkad blir din kropp. Att rubba vätskebalansen är varken bra för ditt välmående eller för din hy, som tappar sin lyster. Njut i stället av att ligga hemma i soffan en kväll, sippandes på en härligt uppfriskande juice eller någon annan god alkoholfri dryck.

3. Pyssla om dig själv
En hel kväll som gjord för hemmaspa. För hur ofta har du annars tid med fotbad, ansiktsmask och att byta ut det gamla avflagnade nagellacket till ditt nya höstlack. Du kommer att vakna som en nya människa i morgon!

4. Mindre pengastress
Ständiga utekvällar, vare sig de innehåller alkohol eller inte, gräver gärna djupa hål i plånboken genom middagar, taxiresor etcetera. När du stannar hemma en kväll (då du egentligen tänkt gå ut) kan du tänka på alla pengar du sparar. Det kommer garanterat att kännas bra i magen!

5. Fötterna jublar
Du behöver inte vakna upp dagen efter och fundera vad sjutton det är som har hänt med dina stackars fossingar – bara för att komma på att dina nya klackar (som du envisades med att gå över hela stan i) antagligen har något med saken att göra. *Smärtan*

6. Checka av på to-don
Nej, tvätta är kanske inte det roligaste som finns, men hur bra kommer det inte kännas att vakna upp nästa dag och veta att du äntligen har avverkat tvätthögen med alla de där jobbiga plaggen som kräver handtvätt. Den känslan!

7. Du kommer i kapp
Den där Netflix-dokumentären som alla snackar om, debattartikeln som din syrra skickade och alla Facebook-klipp du sparat men ännu inte hunnit se. Nu har du din gyllene chans!

8. Energiboost
Nästa morgon när du fullkomligt studsar upp (läs: glider ur sängen, vi ska inte överdriva…) innan många av dina vänner ens har kommit hem – då kommer din mysiga, avkopplande hemmakväll att vara värd ännu mer! En ny dag med massor av bra energi, och utekvällarna finns ju dessutom kvar till en annan gång.

Foto: Unsplash
Källa: Elitedaily.com & Cosmpolitan.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!