Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Angelica Bengtsson om sitt nya träningsprogram med Nike: “Smidigt sätt att träna hemma”

Angelica bengtsson
Metromodes hälsoredaktör PT-Fia har pratat med supertalangen Angelica Bengtsson inför lanseringen av hennes träningsprogram i Nikes träningsapp ”Nike Training Club – NTC” den 3 november.
 
Hej Angelica! Hur mår du just nu?
– Jag mår riktigt bra! Träningen flyter på som den ska, jag är glad över att jag hittills slipper skador. Sedan har jag träningsvärk varje dag men det är som det ska vara.
 
Berätta om ditt samarbete med Nike!
– Det började 2010 och jag är ambassadör för dem. Jag tycker att de är absolut bäst och redan innan vi började samarbeta så använde jag deras skor. Det är så viktigt med kvalitét i utrustningen för att undvika skador. Sedan kör vi kampanjer varje år och jag tävlar och tränar i deras snygga kläder.
 
Vem hoppas du kommer att använda dina träningsprogram i appen?
– Egentligen alla! Studenter som behöver hitta ny inspiration för att ta sig tid att träna hemma trots plugget. Mammor som är hemma med sina barn och behöver enkel träning med ett snabbt och effektivt program. Jag kör det själv ibland, speciellt under mina perioder av vila som kommer efter stora mästerskap. Då kliar det i fingrarna! Så då är det ett smidigt sätt att köra ett pass på.
 
Hur ser din vardag ut som elitsatsande idrottare?
– Ja, det är mest träna, äta och sova. Dagen börjar med frukost och en stund med plugg. Sedan är det iväg till träningen och äta så snabbt som möjligt efteråt. Sedan är det vila eller sova, plugga igen och ytterligare ett träningspass på kvällen. Ofta är det två pass per dag under träningssäsong och ett pass om dagen under tävlingssäsong. Inför tävling är det alltid total vila 1-2 dagar innan.
 
angelica-bengtson-2
 
Vad inspirerar dig?
– Själva tävlingen! Jag tycker om citatet ”den som går i andras spår kommer aldrig först”. Det bär jag med mig. Sedan är det riktigt skönt att röra på sig. Det är en skön känsla att känna sig stark och känna att man kan göra som man vill. Nu på träningslägren har vi så roligt! Vi är på arenan hela dagarna och är ungefär som de som spela jazz tillsammans – jammar. Vi leker med träningen, hänger i ringar och ”jammar” vi med.
 
Vi båda ska ju medverka på eventet ”Smash you abs and arms with Angelica Bengtsson and Nike Training Club”. Vad kommer kvällen att bjuda på?
– Det kommer bli en väldig rolig kväll med intensiv träning, massor med Nike och lite disco-feeling med bra musik. Vi kommer att göra träning där vi arbetar i par, umgås och möter folk. Det bästa är att alla är välkomna. Vältränade, nybörjare och ja, alla tjejer som vill träna!
 
Vill du också träna med vår svenska supertalang Angelica Bengtsson? Metro Mode har 20 exklusiva platser till våra läsare – först till kvarn!
 
 
Av: Sofia Sjöström
Foto: Press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!