Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Användandet av smartphones för barn – lika farligt som droger

Mandy Saligari, beroendeexpert, står fast vid sin åsikt. Att ge ett barn en smartphone är likvärdigt med att ge ett barn kokain. Hon menar att föräldrar måste ta tag i problemet nu.

smartphone-children Foto: Jelleke Vanooteghem & Annie Spratt/ Unsplash

Ms. Saligari, som står bakom kliniken Harley Street Charter i London, menar att ett barns användande av smartphones har gått för långt. Så unga som 13-åriga barn har redan behandlats för att vara beroende av digital teknologi och hon påpekar att många brittiska barn mellan 12-15 år inte har en bra balans mellan aktiviteter och skärmtid.

– Jag brukar alltid säga, att när du ger ditt barn en platta eller mobil så ger du dem egentligen en flaska vin eller ett gram kokain, berättar Mandy Saligari i en intervju i Independent.

Hon ställer sig också kritisk till att föräldrar bara lämnar barn bakom stängda dörrar.

– Hur kan vi ge så mycket mindre uppmärksamhet till detta än vad vi ger till alkohol och droger när de utlöser samma impulser?

Om man lyckas se ett beroende innan det har gått överstyr menar Ms. Saligari att man istället ska lära barn hur de kan reglera sin skärmtid.

– Men vi kan inte bete oss som poliser och säga exakt vad de ska göra, säger hon fortsättningsvis.

Källa: Independent

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!