Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Därför ska du förlänga lunchen med en extra timme

Jobbar du hemifrån? Vi är många som just nu sitter långa dagar framför datorerna hemma vid skrivbordet. Utelunchen har bytts mot en smörgås vid diskbänken och det sociala småsnacket vid kaffemaskinen har istället blivit ett ensamt hinkande vid den egna bryggaren. Hemmajobbandet leder helt klart till en mer isolerad tillvaro och vissa trivs bättre med det sättet att arbeta samtidigt som andra känner att det påverkar både energinivåer, engagemang och prestation. 

Oavsett så har vi i alla tider vetat att vi påverkas av mörker, och även om dagarna långsamt blir ljusare så dröjer det fortfarande tills vi kan njuta av långa ljusa vårkvällar. Det är helt enkelt tufft för kroppen att spendera dagens ljusa timmar inne vid en datorskärm. Men det finns en lösning på problemet!

Karriärcoachen Erica Wolfe-Murray säger i en intervju med Huffington Post att en lunchrast på två timmar istället för en kan göra stor skillnad för folk som jobbar hemifrån. Två timmar ger dig nämligen möjlighet att både äta lunch och ta en lång promenad när det fortfarande är ljust ute. 

Wolfe Murray menar att även cheferna bör vara flexibla i tider som dessa. Hon föreslår att du ställer frågan om längre lunch på ett smart sätt. Exempelvis kan man börja med några dagar i veckan och sedan utvärdera hur det påverkar arbetet och se om det gör någon skillnad. 

Om man har möjlighet att arbeta flexibelt tycker hon att du ska anpassa dina arbetsdagar efter när du själv arbetar som bäst. “Det viktiga är inte hur många timmar du sitter vid ditt skrivbord, utan att du levererar det du ska”, säger hon.

Källa: Huffington Post

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!