Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ekotipset: Titandioxid är ingrediensen som ska ingå i din ekologiska solkräm

Ekotipset: Titandioxid är ingrediensen som ska ingå i din ekologiska solkräm
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/06/eco_cosmetics.jpg

Ekologisk solkräm – Eco cosmetics

Eco cosmetics har ett brett utbud av solkrämer, oljor och gels för kroppen och ansiktet. Produkterna är baserade på titandioxid, har fullt UVA/UVB-solskydd och innehåller inga kemiska filter.

https://metromode.se/files/2016/06/Maria_Akerberg.png

Ekologisk solkräm – Maria Åkerberg

Maria Åkerberg använder titandioxid som enda solfilter i sina solskyddsprodukter. Titandioxiden har en partikelstorlek som gör att den inte tas upp av huden. Svalkande aloe vera och uppmjukande jojoba- och kokosolja ingår också.

https://metromode.se/files/2016/06/lovea.jpg

Ekologisk solkräm – Lovea

Loveas solskydd baseras (förutom titandioxid) även till stor del på oljan Tahiti Monoi, som är en blandning av Tiare-blomman från Polynesien och kokosnötolja från Tahiti.

Foto: REX
 
Många av solskyddsprodukterna som trängs på butikshyllorna i sommar innehåller syntetiska och kemiska solfilter som kan skada såväl huden som naturen – och påverka hormonbalansen i kroppen. Satsa i stället på en ekologisk solkräm, ingrediensen du ska titta efter är titandioxid.
 
Jordmineralen titandioxid klassas som en mycket säkrare ingrediens både för hälsan och för miljöns skull än till exempel oxybenzone som är en vanlig ingrediens i syntetiska solkrämers UV-filter, men som också är hormonstörande och allergen. Titandioxid innehåller partikelfilter som reflekterar bort solens UV-strålar som en spegel på huden, utan att den tas upp av kroppen. Titandioxid gör inte heller någon skada när den kommer ut i vattnet eller naturen.
 
Molekylerna i kemiska filter, å andra sidan, absorberar UV-strålningen och omvandlar den till oskadlig strålning genom en kemisk reaktion inne i kroppen. Problemet är dock att flera av de vanligaste kemiska filtren har visat sig orsaka kontaktallergi, vara hormonstörande, lagras i kroppen och ha en dålig miljöpåverkan. Fyra starka anledningar till att välja eko i stället!
 
Kolla in bildspelet för tre tips på ekologiska varumärken som gör solskyddsprodukter med titandioxid.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!