Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskning visar att ägg är dubbelt så nyttigt som vi trott

Ny forskning visar att ägg är dubbelt så nyttigt som vi tidigare trott och det är främst en D-vitamin som finns i äggulan som kallas 25(OH)-vitamin D som visat sig vara upp till fem gånger mer potent! Vilken nyhet va? Vi (som älskar ägg) jublar! 

bagel-stekt-agg

Det har alltså framkommit att den här speciella typen av D-vitamin motsvarar nivåer som är dubbelt så höga vilket gör ägg till en av de bästa källorna till D-vitamin. Något vi kan behöva lite extra av efter en kall och mörk vinter!

– Det betyder alltså att den mängd D-vitamin vi får i oss genom ägg är betydligt större än vad som anges på äggförpackningen eller i Livsmedelsverkets databas, säger Christer Rosén, livsmedelsexpert vid Lunds universitet.

Det firar vi med att bjuda er på ett grymt recept på en bagel med avokado och stekt ägg från Anja Forsnor >>

Foto: Anja Forsnor

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!