Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Hur många bockar du av? Plaggen alla träningstjejer behöver för ett starkt 2018

När ett nytt år börjar är det lätt att sporras till att vilja uppdatera allt i garderoben – vilket sällan är möjligt varken utrymmesmässigt eller för plånboken. Men när det kommer till träningsgarderoben finns det några nyckelplagg som bör finnas för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina svettiga sessioner – börja med att bocka av dem!

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

Modellfoto: Nike/Zalando

Att skaffa en (eller helst flera!) nya träningsoutfits är såklart roligt och inspirerande, men när det kommer till just träningskläder är det viktigt att ha vissa nyckelplagg på plats för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Börja därför med att satsa lite extra på bra kvalitet och passform när det kommer till dessa fem kategorier: sport-bh, träningstrosor, träningsskor (speciellt om du löptränar), vindjacka och väska.

Ett hus med dålig grund står inte pall för väder och vind – detsamma gäller din kropp om du inte klär den i bra underkläder (i funktionsmaterial som andas) eller har skor som passar den träningsform du utövar. Om du är sugen på att börja springa gör du rätt i att investera i ett par riktigt bra skor, fokusera på att hitta ett par som sitter skönt på foten och som passar ditt löpsteg så att du minskar risken för skador. Om du är mer inriktad på grupp- eller styrketräning så finns det andra typer av skor som passar bättre än de klassiska löparskorna. Fråga i sportbutiken om hjälp när du ska välja!

I bildspelet nedan hittar du fler anledningar till varför du ska börja med att bocka av våra fem träningsmåsten i garderoben samt köptips för dig som vill inleda 2018 på ett så kraftfullt och energifyllt sätt som möjligt.

1. Sport-bh KÖP

1. Sport-bh

Börja från grunden! En bh med bra stöd gör inte bara träningen mer bekväm, det är skonsammare för din kropp och du presterar bättre när allt “sitter på plats”. Hur mycket stöd du behöver beror på hur intensiv träningsform du väljer.

Nike FE/NOM Flyknit, 749 kronor, köp här

KÖP

Nästa bild
1. Sport-bh KÖP

1. Sport-bh

H&M Conscious collection, medium support, 199 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
2. Träningstrosor KÖP

2. Träningstrosor

Glöm inte trosorna!

Testa att ha trosor i funktionsmaterial och skön passform när du tränar – och du kommer aldrig vilja ha dina vanliga bomullstrosor under ett pass igen.

Röhnisch, hipstermodell, 129 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
2. Träningstrosor KÖP

2. Träningstrosor

Casall hipster, 129 kronor (ord. pris 199 kronor), köp här.

KÖP

Nästa bild
3. Löparskor KÖP

3. Löparskor

Gör dina fötter en tjänst

Lägg lite extra krut på att hitta ett par träningsskor som passar dina fötter och ditt steg. Speciellt om du ska springa!

Saucony Liberty Iso, överpronerande löpsteg, 1 619 kronor (ord. pris 1 799 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
3. Löparskor KÖP

3. Löparskor

Adidas Pureboost X, neutralt löpsteg, 1 399 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
4. Träningsjacka KÖP

4. Träningsjacka

Just nu satsar vi på en lite tunnare jackmodell, som står emot vind och som kan bäras ovanpå ett eller flera tunnare tröjlager beroende på temperatur. Då funkar den även till våren när det blir varmare!

Röhnisch run faster jacket, 999 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
4. Träningsjacka KÖP

4. Träningsjacka

Puma Pwrshape jacket, 899 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
5. Träningsväska KÖP

5. Träningsväska

Se till att alltid ha träningsväskan standby i farstun så att du även stressiga morgnar hinner grabba tag i den på väg ut genom dörren. Förberedelse och planering är a och o för att få in träningen i vardagen.

Björn Borg Core bag, 299 kronor (ord. pris 499 kronor), köp här.

KÖP

Nästa bild
5. Träningsväska KÖP

5. Träningsväska

Reebok ryggsäck/bärkasse, 549 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!