Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Josefine Bengtsson visar den enkla yogaövningen som får dig att sova bättre

Varje dag får vi ny yogainspiration av vår Metro Mode-bloggare Josefine Bengtsson. Just nu pågår en utmaning att ägna sig åt yoga i minst 15 minuter om dagen och peppa andra. Dagens övning är kopplad till god sömn och den här lätta positionen måste du bara testa! Hur du gör står längre ned i artikeln. 

josefinesyoga_815Källa och foto: Josefines yoga

På bloggen Josefines yoga lägger Josefine Bengtsson ut en ny yogaövning varje dag under 21 dagar för att utmana läsarna. Utmaningen är kopplad till hennes nya bok “Yoga och meditation Lär dig lyssna på din kropp” och går ut på att ägna 15 minuter om dagen åt yoga eller meditation. Efter övningarna ska du också dela med sig av upplevelsen och yogapeppa andra.

Nu är vi inne på dag 17 och Josefine visar övningar som är kopplade till sömn. Dagens yogaposition heter Viparita Karani och går att hitta i nästan alla yogaformer. Övningen ska vara lugnande och passa perfekt att göra innan man ska sova. I fem enkla steg lär du dig enkelt hur du ska göra. Ikväll somnar vi gott efter lite Viparita Karani!

 

Såhär gör du övningen

1. Lyssna på din kropp, är den redo för avslappning? Annars kan det vara läge att göra några fler övningar innan du ger dig på denna.

2. Lägg dig på rygg och sträck upp benen mot taket så att de är i 90 grader. För att lättare kunna slappna av kan du ta hjälp av överkroppen och hålla i en sjal som du placerar runt fötterna. Ett annat sätt är att ha benen mot en vägg. Då sätter du dig på sidan mot en vägg och för upp benen mot väggen samtidigt som du rullar över på rygg. Känn efter hur nära väggen du kan vara föra att det ska kännas bekvämt.

3. Låt armarna falla ut åt sidorna eller över huvudet.

4. Slappna av och andas naturligt.

5. Håll positionen så länge det känns skönt, mellan 10 till 20 minuter.

Fler övningar hittar du på Josefines blogg.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!