Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Lyxa till frukosten med bakad banangröt

puff_frukost-banangrot-baked-banana-oats
Ge den klassiska havregrynsgröten ett ansiktslyft – lyxa till frukosten med bakad banangröt!
 
Metro Modes bloggare Anja Forsnor är en fantastisk inspirationskälla både sett till mat och livsstil. Hon yogar, lagar goda, hälsosamma recept som hyllas på Instagram och är utbildad livsstilsrådgivare. Varannan vecka delar hon med sig av ett recept och den här veckan tipsar hon om sin frukostfavorit bakad banangröt med bär.
 
INGREDIENSER:
2 portioner
 
2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 ekologiska bananer
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
pumpakärnor, hasselnötter
 
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja och lägg en skivad banan i botten. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Skiva den andra bananen och lägg överst. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen, toppa med pumpakärnor och hasselnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk.
 
Foto: Sebastian Hellström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!