Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Magiskt enkel och god polkabetscarpaccio med fetaost och syrlig avokadodressing

Att bjuda på trerätters behöver varken vara dyrt eller tidskrävande. De bästa förrätterna kan du dessutom förbereda långt innan gästerna knackar på dörren. Den här polkabetscarpaccion är både enkel, vacker för ögat (eeh JA) och galet god. Strö över generöst med fetaost och sätt pricken över i:et med den syrliga avokadodressingen. MUMS!

Recept för två personer:

2 polkabetor

50 g fetaost

1 msk olja

2 msk granatäppelkärnor

2 msk rostade pumpakärnor

1 krm chiliflakes

 

Avokadodressing:

1 avokado

4 msk rapsolja

1 klyfta vitlök

½ citron

Salt

Svartpeppar

 

Dressingen:

Mixa avokado med olja och citronsaft.

Pressa i vitlök.

Salta och peppra.

 

Gör så här:

1.     Skiva polkabetorna fint med mandolin (har du ej går det fint med osthyvel).

2.     Rosta pumpakärnorna lätt i torr stekpanna tills de fått fin färg.

3.     Placera ut betorna på en tallrik och ringla olivolja över.

4.     Strö över granatäppelkärnor och toppa med rostade pumpakärnor.

5.     Smula sönder fetaost.

6.     Ringla sist över avokadodressing och toppa med chiliflakes.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!