Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Studie: Här är de 3 sakerna som skapar mest stress och ångest hos unga

Stress kan vara nödvändigt i vissa situationer – men till en viss grad! Nu visar en ny undersökning vad unga anser vara mest stressande i livet – och vi kan garanterat känna igen oss.

stress-ångestFoto: Priscilla Du Preez & Nick Karvounis / Unsplash

Det är LinkedIn, en webbtjänst för arbetssökande och företag, som har gjort en undersökning där 1007 yrkesverksamma svenskar har fått besvara frågor om stress. Studien har kommit fram till tre gemensamma nämnare som anses vara de mest stressande faktorerna för personer i 25-33 årsåldern. Det unga oroar sig över mest är att man jämför sig själv med andra mer framgångsrika vänner samt känner stress och ångest över att hitta ett jobb som man brinner för. Att skaffa barn är även en stressfaktor som hamnar högst upp på listan.

Undersökningen visar också att 70 procent av alla de tillfrågade har haft en livskris innan de har fyllt 30 år och hela 34 procent befinner sig forfarande i en kris. Över hälften känner en press över att lyckas karriärsmässigt, i relationer och ekonomiskt innan de har fyllt 30 år. Och siffran på genomsnittsåldern för att uppleva en livskris är låg – bara 25,64 år.

– Vi är mer sammanlänkade än någonsin vilket har massor av fördelar, men det gör också gör att vi dagligen jämför oss med varandra. Vi studerar och bor hemma längre och egen försörjning dröjer. Tyvärr leder detta till att många upplever karriärstress och livskris redan i 25-årsåldern, säger Oscar Rydman, Relationship Manager på LinkedIn i ett pressmeddelande.

Resultatet pekar på dystra siffror som visar att många unga svenskar känner stress, press och ångest. Och det är lättare sagt än gjort – men nu måste vi verkligen försöka stressa ner. Här är 8 effektiva sätt för att motverka stress och utbrändhet!

Källa: Måbra

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!