Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Nyttig efterrätt till festen: Chokladkaka med tofufrosting

En chokladdröm med massor av hälsoboostande ingredienser och en spännande frosting av len silkestofu. Enkel att göra, snäll mot kroppen och så god att äta. Servera med färska bär och middagen är fulländad.

Nyttig Chokladkaka
Chokladkaka med tofufrosting

Chokladkakan
3 dl mjuka dadlar, utan kärna (lägg dem eventuellt i blöt någon timme om de känns torra)
½ dl kakao
1 dl havregryn
1 dl valnötter
2 msk kokosolja
1 lite nypa salt

Frostingen
2 dl mandel- eller kokosmjölk
150 gram mörk choklad (helst minst 80 procent kakao)
400 gram silkestofu (obs, viktigt att det är silkestofu, som är len och inte blir grynig! Finns i asiatiska butiker om du inte hittar det på dina vanliga butiker.)
Färska bär att servera till

Gör så här
1. Mixa dadlar, kakao, havregryn, valnötter och kokosolja i en matberedare, med en s-kniv. Kör med tålamod, tills du har en jämn deg som håller ihop.
2. Platta ut degen i en springform och låt den stå i kylen minst en timme (ställ den i frysen om du vill att det ska gå fortare).
3. Frostingen: Värm kokos/mandelmjölken. Hacka chokladen grovt och rör ned i mjölken tills chokladen smälter (var försiktig med värmen här, så att det inte bränner fast). Mixa tofun tillsammans med chokladröran och bred ut frostingen på den kylda kakbotten.

Låt kakan stå minst två timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska bär. Den håller sig cirka 3-4 dagar i kylen.

Tips!
Om du inte hittar silkesstofu kan du mixa i två mogna avokado och en matsked kokosolja när choklad- och mjölkblandningen svalnat och sedan bre ut på kakan på samma vis och låta stelna och svalna i kyl.

Recept ur Good mood food: Maten som lyfter energi och humör av Ulrika Hoffer (Lind & Co, 2015)

Good-mood-food

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!