Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttiga kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage

Sega, ljuvligt goda kakor med smak av jordnötssmör och mörk choklad – som dessutom är näringsrika och superenkla att baka. Ja tack! Här hittar du receptet som passar lika bra som fika, dessert eller ett snack för att hålla energinivån på topp. 

peanutbuttercookies_815

Blanda ingredienserna och forma kakor – som du efter gräddningen doppar i en chokladsmet och toppar med hackade mandlar och pistage. Klart! På en dryg kvart har du bakat ett gäng supersmarriga jordnötssmörskakor, utan vitt socker, gluten eller mejeriprodukter. Receptet är framtaget av Josefin Jakobsson, du hittar fler av hennes veganska recept på @josefinjakobsson.

 

Kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage-topping

Ingredienser

Kakorna

1,5 dl kokossocker

2 msk honung/agave

1 dl naturellt jordnötssmör (eller valfritt nötsmör)

1 dl kokosolja

1 tesked bakpulver

1,5 dl havremjöl

0,5 dl mandelmjöl

100 g osockrat äppelmos

 

Chokladen

8 msk smält kokosolja

4 msk agave/honung

6 msk kakao

 

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Blanda kokossocker, honung/agave, kokosolja och äppelmos i en skål. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör sedan ihop alla ingredienser till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i cirka 1 timme.

3. Rulla bollar av degen, lägg bollen mellan handflatorna och platta till lätt. Fyll en plåt men tänk på att inte lägga kakorna för tätt inpå varandra då degen flyter ut en aning. Grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter. HÅLL KOLL!

4. Medan kakorna är i ugnen blandar du alla ingredienser till chokladen i en skål och rör om. Var noggrann så att det inte finns några kakaoklumpar kvar i chokladen.

5. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna. När kakorna har svalnat doppar du dem i chokladen. Lägg sedan kakorna på ett bakplåtspapper, strö över hackad mandel/pistage (eller valfria nötter/topping) och låt dem torka.

 

Recept: Josefin Jakobsson 

Foto: Josefin Jakobsson & REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!