Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Plant powered brunch – Nu lanseras Sveriges första veganska hotellbrunch

Stockholms gröna restaurangutbud växer. Senast i raden av nya koncept är Radisson Blu Royal Park som under våren blir det första svenska hotellet att servera en helt vegansk brunch. 

Du som äter vegetariskt eller veganskt är med stor sannolikhet van att ha ett ganska begränsat utbud att välja från under brunchbufféer och andra smörgåsbord. Det här vill Radisson Blu Royal Park i Hagaparken ändra på när de nu lanserar sin “Plant powered brunch” som är den första hotellbrunchen i Sverige med enbart veganska ingredienser och rätter.

– Ser man sig omkring i Sverige idag finns en stor efterfrågan av alternativa frukostar, maträtter och bruncher. Vi är först med att erbjuda en 100 procent vegansk hotellbrunch, men tro mig, vi kommer inte vara de sista. Men framförallt är brunchen så himla god, säger köksmästaren Morre Varli som med inspiration från Dr. Lisa Buddrus (expert inom det veganska köket) har tagit fram och utvecklat det nya brunchkonceptet.

Långsiktighet och kvalitet för människa och natur – med smakerna i centrum – är ledorden för hotellets mathantverk. Bland rätterna återfinns bland annat veganska ostar, sötpotatis-pommes, vegansk caprese, juicer, hemlagad kokosyoghurt med granola, vegansk sushi, falafelvåfflor, kokosbacon och smarriga efterrätter. “Plant powered brunch” har premiär den 14 januari och kommer serveras varje söndag klockan 12.00-16.00. Priset är 395 kronor per person.

Radisson Blu Royal Park Hotel ligger i Frösundavik i Solna, vid kanten av Hagaparken och Brunnsviken, cirka fem kilometer från city.

Foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!