Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Recept: Supergod och nyttig avokadomajonnäs – klar på 5 minuter!

Majonnäs och avokado – det låter väl inte helt fel? Hashtagen #avocadomayo på Instagram vittnar om att den smarriga kombon är populär: Till såser, dressingar och som god grönsaksdipp. Så här gör du din egen avokadomajonnäs på fem snabba minuter!
 
avokadomajonnas
Du behöver bara fem ingredienser för att mixa ihop en len och mild majonnäs med nyttiga fetter från den krämiga och supernyttiga avokadon. Hemligheten är avokadoolja som du hittar i välsorterade matbutiker och ekobutiker.
 
Avokadomajonnäs
Recept: Hold the grain
 
Ingredienser
1 ägg, rumstempererat (låt det ligga framme på köksbänken i 30-60 minuter)
1 msk citronjuice
1 tsk senapspulver
1 tsk havssalt
3 dl avokadoolja
 
Gör så här
1. Kläck ägget tillsammans med citronjuicen, senapen och saltet i en mixer. Sätt på locket men ta bort den runda mittendelen.

2. Mät upp oljan i ett litermått. Sätt mixern på lägsta hastigheten och låt den gå i 20-30 sekunder. Sen börjar du hälla oljan i en tunn, stadig stråle genom mittenhålet på mixerlocket på fortsatt låg hastighet.

3. Du kommer höra att blandningen börjar tjockna efter cirka 2,5 deciliter olja. Ingen fara om den känns tunn tills dess!

4. När all olja är iblandad, stäng av mixern och sleva upp i en glasburk. Du kan förvara majonnäsen i en tillsluten burk i kylskåpet i upp till en vecka.
 
Tips!
Om du har bråttom och inte hinner vänta i en halvtimme på att ägget ska nå rumstemperatur efter att ha legat i kylen så kan du lägga det i en skål med varmt (inte hett!) vatten en stund istället.
 
Läs också
Nyttig avokadoglass med smak av lime och kokos >>
4 skönhetsprodukter du kan byta ut möt avokado >>
 
Källa: Hold the grain
Foto: REX och Hold the grain

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!