Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Så får ni ett bättre distansförhållande – 7 tips som gör det lättare

Att leva i ett distansförhållande kan stundvis kännas väldigt jobbigt. Det kräver att både du och din partner anstränger er lite extra för att de där milen isär inte ska märkas av lika tydligt. Här har vi listat sju smarta tips på hur ni kan göra det bästa av ert distansförhållande.

Foto: Unsplash/Joanna Nix

Att sakna någon mycket är såklart jobbigt, samtidigt som det kan vara något väldigt fint. För det är ju ändå fantastiskt ni har varandra även om ni tvingas vara isär. Däremot finns det alltid saker som kan göras för att stärka förhållandet och göra det bästa av en situation som ingen av er egentligen föredrar att vara i.

1. Sätt av tid för varandra 

Trots att du och din partner är isär så fortsätter ju jorden att snurra och vardagen rullar på. Att höras på telefon kan efter en tid resultera i ett snabbt godmorgon innan jobbet eller sömnigt samtal precis innan ni ska sova. Ibland är det helt enkelt svårt att få till tid att prata med varandra. För att få mer kvalitetstid över telefon kan ni se till att verkligen sätta av tid då ni ska höras och bestämma ett klockslag för när ni ska ringa varandra. På så sätt blir ni en del av varandras planering, precis som när ni inte är ifrån varandra.

2. Dejta över video

Att ni är långt ifrån varandra ska inte få stoppa er från att ha en mysig dejt. Köp hem lite gott att äta och slå igång Skype eller FaceTime och ha en dejt över video-länk. Passa på att prata drömmar och njut av varandras sällskap. För distansen blir ju faktiskt så mycket lättare när ni kan få se varandras ansikten ibland.

3. Släpp alla småsaker

Försök att släppa alla småsaker som kan finnas att bli irriterad eller smågrinig över. Att vara osams på distans är som upplagt för att ni kan gå och vara ledsna på varandra onödigt länge. Att det sen inte går att kramas och säga förlåt över telefon kan vara riktigt jobbigt. Om ni istället blir osams när ni väl ses, förlorar ni istället massvis av er dyrbara tid med varandra. Så tänk efter, är den där småsaken verkligen värd att lägga någon vikt vid?

4. Planera för de gånger ni ses

Innan ni ses är det en bra idé att planera in saker att göra, så att inte den tiden ni är tillsammans bara försvinner bort i en lång diskussion om vad ni ska hitta på. Oavsett om det är en rolig utflykt, middag med vänner eller att bara hänga i soffan så är det alltså bra att ha det klart för er innan. Då riskerar ni inte heller att någon av er blir besviken för att ni hade olika förväntningar på hur er tid tillsammans skulle se ut.

Foto: Unsplash/Roberto Nickson

5. Visa uppskattning 

När er kommunikation är begränsad till telefonsamtal och ni inte har möjlighet att träffas varje dag blir det ännu viktigare att visa uppskattning för varandra. Den där dagliga kontakten och bekräftelsen översätts inte lika bra över telefon. Se därför till att göra sådana saker som gör att just din partner känner sig uppskattad och speciell. Det kan vara att överraska med en fin hälsning, skicka ett blombud eller att bjuda ut den andre på något roligt när ni ses. Eller varför inte maximera glädjen och överraska med att dyka upp i samma stad?

6. Ha en lista 

Kan du komma på dig själv att se något roligt som du vill berätta för din partner, som du glömt bort när ni väl pratar i telefon? Ibland kan det av någon anledning kännas svårare att komma ihåg det där som hänt under dagen när det ska tas över telefon istället för vid middagsbordet. Om du känner igen dig är ett tips att skriva en liten lista på sådant som dyker upp under dagen. Anteckna ned det där som fick dig att skratta, det klockrena filmtipset eller den goda lunchen på restaurangen. Allting känns liksom lite mer som vanligt när ni får prata om de där sakerna.

7. Ha en framtidsplan

Det är bra om ni har en gemensam bild av vad distansförhållandet innebär för er som par och vad som krävs av er båda, då minskas risken för missförstånd och förväntningar som inte uppfylls. Att ni har en gemensam bild av framtiden är också viktigt. Det gör att ni har någonting att sträva mot tillsammans och påminna varandra om när det känns extra jobbigt att vara isär. Det kan också göra också att distansen känns mer tillfällig och lättare att hantera.

Hoppas att dessa tips kan hjälpa er på vägen i något som allt för ofta kan kännas jobbigt. Kom också ihåg – det viktigaste är ju att ni har varandra!

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!