Home

Inredaren Jesper Laursen vet hur du maximerar slutpriset vid en lägenhetsförsäljning

Jesper laursen
Jesper Laursen, 27, började sin yrkesbana på en mäklarbyrå men kom snabbt underfund med att intresset för inredning var större. I dag driver Jesper sitt eget företag, Scandinavian Homes, där han bland annat hjälper kunder med lägenhetsstyling inför försäljning.
 
Vad fick dig att ta steget från mäkleriet till att inreda lägenheter på heltid?
– Parallellt med studier och jobb blev mitt inredningsintresse allt större. Jag hade köpt min första lägenhet och sålde den och i samband med detta fick jag chansen att uppleva styling i praktiken vilket verkligen fångade mig. I och med jobbet har jag alltid haft järnkoll på bostadsmarknaden och jag tror på allvar att det är få personer som spenderat så mycket tid på hemmet.se som jag har gjort. Där har jag inspirerats, fascinerats och framförallt utvecklats. Styling handlar inte bara om att skapa en snygg och trendig lägenhet utan det handlar framförallt om att veta vad som säljer och vad som maximerar slutpriset. Där är jag övertygad om att jag har fått en ovärderlig erfarenhet efter åren på mäklarbyrå.
 
Jesper Laursen inredning
 
Jag upplever att det är flest kvinnor som jobbar i din bransch, vad har du fått för reaktioner?
– Det stämmer helt klart. Jag har bara fått positiva reaktioner vilket är kul, förhoppningsvis har det primärt att göra med min tjänst snarare än ålder och kön. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på att jag sticker ut ur mängden utan försöker istället att fokusera på att sticka ut genom att göra ett bra jobb. Jag ser det snarare som en fördel. Jag tror att det gör det lättare för folk och företag att komma ihåg mig.
 
Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste med mitt jobb är att göra skillnad. Under min uppväxt har jag alltid fascinerats över före- och efterbilder på TV och tidningar, och att nu få chansen att själv kunna påverka dessa är verkligen roligt. En annan viktig aspekt i mitt arbete är att göra kunden nöjd. Att förstå värdet av min tjänst och dess påverkan på slutpriset. Där känner jag att jag har lyckats. Det är dessutom ett väldigt inspirerande och kreativt jobb och jag får träffa väldigt många spännande människor.
 
Vad gillar du själv för inredning?
– Jag skulle nog säga att jag är väldigt konsekvent i min stil. Jag gillar det avskalade skandinaviska och uppskattar verkligen naturnära material så som läder, trä och marmor. Mörka färger och miljöer kan vara effektfulla, snygga och karismatiska – men för mig oftast bara för stunden. Jag faller gärna tillbaka på det ljusa, kanske för att det är en bra stylingbas och för att det ger energi och sinnesro efter en lång dag fylld med intryck.
 
Jesper Laursen inredning
 
Jesper Laursen inredning
 
Vad är det dyraste du har investerat i till ditt hem?
– Jag har några saker som jag värderar högt. En av dem är fåtöljen Paulistano som ritades i Brasilien redan på 50-talet och som blivit en riktig designklassiker. Den är ovanlig och i läder och blir bara finare med åren.
 
Berätta om Scandinavian Homes.
– Det började egentligen av en slump. För drygt två år sedan började jag att instagramma inspirationsbilder samt bilder på mitt hem under mitt eget namn, men eftersom dessa snabbt fick spridning ändrade jag namnet till Scandinavian Homes. I början uppskattade jag anonymiteten och först när jag hade 12 000 följare berättade jag för folk i min omgivning att kontot var mitt. I dag har jag 87 600 följare och kontot ökar med några hundra per dag. Jag har dessutom en blogg under samma namn. Jag fungerar även som rådgivare i samband med att folk renoverar hemma och hjälper till med planlösningar, materialval och möbler. Mina kunder är i dagsläget främst privatpersoner som behöver hjälp med styling inför försäljning. Vart Scandinavian Homes tar vägen i framtiden återstår att se men jag har höga mål som jag siktar på att nå.
 
Faktaruta
Namn: Jesper Laursen.
Ålder: 27 år.
Bor: Vasastan, Stockholm.
Yrke: Inredare och grundare till Scandinavian Homes.
Aktuell med: Webbtv-satsning med Fastighetsbyrån.
Intressen: Inredning, träning, umgänge.
Instagram: @Scandinavianhomes
 
Foto: Bilder från Jesper Laursens lägenhetsstylingsuppdrag, Bosthlm

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!