Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

5 supertips! Så får du påskliljorna att hålla hela högtiden

Snart är det dags för vårens stora högtid, påsken! Bland alla ägg och kycklingdekorationer är det påskliljan som är den blomma som för de flesta symboliserar högtiden. Vi har samlat våra bästa knep för att få den vackra gula blomman att hålla hela påskhelgen. 

 Foto: Unsplash/TT

1.Snitta stjälkarna
Det första steget när du köpt hem dina påskliljor är att du ger stjälkarna ett diagonalt snitt med en vass kniv. Därefter är det viktigt att du sätter blommorna i vatten direkt så att snittytorna inte hinner torka ut.

2. Välj kallt vatten
Låt vattnet rinna en liten stund då påskliljorna föredrar kallt vatten.

3. Påskliljor + frukt = no match
Påskliljorna vill helst inte bli placerade nära färsk frukt eftersom att frukten utsöndrar gasen Etylen som påskyndar blommornas mognadsprocess, vilket får dem att vissna fortare.

4. Hellre kallt än varmt
Påskliljor är även blommor som gärna står svalt. Undvik temperaturer under 5 plusgrader men desto svalare blomman står desto längre håller den sig.

5. Pyssla om dina blommor
Snitta om stjälkarna, ta bort vissna blad och fyll på vasen med nytt vatten. En härlig liten service får dina blommor att klara sig längre.

Källa: Leva och Bo

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!