Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

8 tips på hur du enkelt kan organisera din garderob

8 tips på hur du enkelt kan organisera din garderob
8 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/02/garderob-ljus-organisera.jpg

Ljus, ljus och ännu mera ljus

Det absolut viktigaste i en garderob är att ha bra ljus. Många lampor och gärna inne i garderoben. Bra ljus gör nämligen så att du ser vilka kläder du har vilket gör att du lättare kan hålla ordning. Bra ljus gör också så att din garderob känns större. Köp gärna en lite finare lampa så kommer din garderob kännas extra lyxig.

Foto: popsugar.com

https://metromode.se/files/2016/02/galgar-farg.jpg

Galgar i olika färger

För att hitta lättare i garderoben kan ett knep vara att använda olika färger på galgarna. Sortera dina kläder utifrån årstid, färg eller typ av plagg.

Här finns en guide till hur du kan göra dina egna färgade galgar.

Foto: sugarandcloth.com

https://metromode.se/files/2016/02/galgar-ihopsatta.jpg

Haka ihop galgarna

Är din garderob helt översvämmad med kläder? Alla galgar är fulla och det finns ingen mer plats? Då är det här knepet perfekt för dig. Galge på galge. Använd en kedja att hänga galgarna i eller använd den lilla metallbiten på läskburken för att haka i galgarna i varandra (se bild).

Foto: theshabbycreekcottage.com

https://metromode.se/files/2016/02/boxar-med-skor.jpg

Förvara dina skor i lådor

Ett bra sätt att förvara skor på är att använda sig av boxar. Skorna blir både skyddade och tar mindre plats. Hittar du inga bra genomskinliga lådor kan du alltid ta bilder på skorna och sätta på lådorna.

Foto: elmueble.com

https://metromode.se/files/2016/02/hylla-avskiljare-klader.jpg

Hyllavskiljare skapar ordning

Att hålla ordning på sina hyllor kan också vara svårt. Här är knepet hyllavskiljare. På så sätt ligger tröjor och byxor på plats och glider inte runt.

Foto: apartmenttherapy.com

https://metromode.se/files/2016/02/stege-med-skor.jpg

En stege kan din bli din garderobs bästa vän

Ett enkelt knep för att förvara dina klackskor är att använda dig av en stege. Stegen kan du enkelt luta mot en vägg och därefter hänga upp dina skor.  Vill du inte hänga upp dina skor kan du istället hänga upp smycken, skärp eller sjalar.

 

 

Foto: ariannabelle.com

https://metromode.se/files/2016/02/under-sangen-forvaring.jpg

Hitta nya utrymmen

Har du dubbelt så mycket kläder som utrymme?  Många har oftast utrymmen som enkelt kan utnyttjas men som man inte tänker på. Ett sådant utrymme är under sängen. Köp en korg, enkel låda med hjul eller gör din egen. Ett perfekt ställe att lägga vinterkläderna på under sommaren och vice versa.

Foto: filmphotographylocation.com

https://metromode.se/files/2016/02/jeans-lada-placering.jpg

Placera rätt i lådan

Lådor kan vara svåra att organisera men det handlar egentligen bara om hur du placerar dina kläder i lådorna. Istället för att lägga allting ned, testa och lägg dem på sidan (se bild). Ett annat knep är att använda kartongbitar för göra egna avdelare i lådorna.

Här finns ännu fler tips på hur du kan vika dina kläder på ett smart sätt.

Foto: http://organizingmadefun.blogspot.se

För många är garderoben det bästa i hemmet för andra är det bara kaos. Vare sig man har en stor eller liten garderob blir den lätt stökig.
Våren börjar närma sig sakta men säkert och vi alla längtar efter att få ta fram våra vårkläder men innan dess kan det vara en bra ide att rensa ur garderoben. Att organisera sin garderob kan kännas övermäktigt men när du väl gjort det kommer du att tacka dig själv. Speciellt om du använder dig av några av de här knepen, då kommer du aldrig behöva organisera den igen.
Foto: popsugar.com/sugarandcloth.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!