Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

9 misstag du förmodligen gör när du inreder ditt sovrum

Ditt sovrum ska vara en plats där du kan finna ro och komma ner i varv. Det finns dock inredningsval du gör som får ditt rum att bli allt annat än en plats för avslappning och du är verkligen inte ensam om att göra dem.

Foto: LinenTalesInBed & chrislovesjulia.com
För vem har inte mobilen på nattduksbordet eller diverse klädhögar som ligger här och där? Du ser en bild på ett härligt sovrum på Pinterest och tänker: “Varför ser det inte ut så där hemma hos mig?”. Det spelar ingen roll hur bra smak du har, för gör du dessa misstag blir tyvärr inte ditt sovrum lika mysigt och underbart som du hade tänkt dig.

Undviker du dessa 9 misstag och följer de här råden så kommer ditt sovrum bli helt magiskt. Vi lovar!

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: the design files/dustjacket-attic/LinenTalesInBed

1. Du har ingenting på väggarna KÖP

1. Du har ingenting på väggarna

Ett rum som du ska trivas i måste vara personligt. Det ska kännas som att det är du som bor där. Det finns inget bättre sätt att uttrycka sin personlig än med konst. Det kan vara något du gjort själv, ärvt, köpt på loppis eller köpt från din favoritkonstnär. Så länge du gillar det så är det snyggt.

KÖP

Foto: LinenTalesInBed

Nästa bild
2. Du har kontoret i sovrummet KÖP

2. Du har kontoret i sovrummet

Vi vet, när man bor litet hamnar ofta skrivbordet i sovrummet. Riktigt dumt egentligen. Som sagt, teknik hör inte hemma i sovrummet och ett skrivbord för med sig både elektronik och sladdkaos. Inte det en vill titta på när det är sovdags. Du kommer förmodligen irritera dig på de där sladdarna tills du somnar.

KÖP

Foto: seesbysanni.blogspot.se

Nästa bild
3. Du gör inte rent din säng tillräckligt ofta KÖP

3. Du gör inte rent din säng tillräckligt ofta

Du har säkert inte tänkt på det, eller vill inte tänka på det men ditt sovrum är fullt av damm och kvalster. Inte jättemysigt att sova i. Därför borde du dammsuga din madrass varje gång du dammsuger resten av rummet och byta sängkläderna en gång i veckan. Då håller sig sängen fräsch och mysig.

KÖP

Foto: thedesignfiles.net

Nästa bild
4. Du har för lite lampor KÖP

4. Du har för lite lampor

Om den enda belysningen du har i sovrummet är en taklampa så bör du tänka om. Belysningen i sovrummet ska vara dämpad och mjuk. Investera i en dimmer så du själv kan justera ljuset. Ha också flera olika ljuskällor.

KÖP

Foto: dustjacket-attic.com

Nästa bild
5. Din mobil är alltid på en armslängds avstånd från dig KÖP

5. Din mobil är alltid på en armslängds avstånd från dig

Ditt sovrum ska vara fritt från så mycket elektronik som möjligt och speciellt från din telefon. Det blå ljuset från skärmen påminner om dagsljuset och gör så att din kropp tror att det är dag och att det absolut inte är sovdags. Ingenting viktigt händer efter midnatt ändå. Skaffa dig en ordentlig väckarklocka och låt din mobil ligga i ett annat rum över natten.

KÖP

Foto: thedesignchaser.com

Nästa bild
6. Du spenderar massor av pengar på en dyr sänggavel KÖP

6. Du spenderar massor av pengar på en dyr sänggavel

Istället för att lägga ut en massa onödiga pengar på en stor och klumpig sänggavel kan satsa på en enkel stoppad variant. Om du känner dig extra kreativ kan du göra en egen. Både billigare och snyggare.

 

 

KÖP

Foto: thedesignfiles.net

Nästa bild
7. För liten matta KÖP

7. För liten matta

En matta kan göra mycket för ett rum men är den i fel storlek så kan det lätt se konstigt ut. Har du en matta i sovrummet ska den helst gå under sängen men samtidigt sticka ut en bra bit så du har något att sätta fötterna på.

KÖP

Foto: chrislovesjulia.com

Nästa bild
8. Du använder ljusa sängkläder med djärva mönster KÖP

8. Du använder ljusa sängkläder med djärva mönster

Att köpa ett påslakan som skriker personlighet och känns så som ni, kan verka vara en bra idé i affären. Det blir dock sällan bra och det bidrar inte till att ditt sovrum känns som en lugn oas. Satsa på sängkläder i ljusa och lugna färger med ett harmoniskt mönster. Älskar du starka färger kan du alltid ha sängkuddarna i en annan färg, de är också lätt att byta ut om du tröttnar.

KÖP

Foto: adairs.com

Nästa bild
Du håller inte ordning KÖP

Du håller inte ordning

Om du befinner dig i röriga utrymmer, kan din hjärna känna på samma sätt (kaos). Vem vill ha det så när en ska slappna av och somna? Ha ordentligt med förvaring för dina saker, allt ska ha en plats. Gör det till en vana att plocka i ordning i rummet innan du går och lägger dig.

KÖP

Foto: myscandinavianhome.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!