Home

En eklektisk oas på Lidingö. Hemma Hos färgstarka Cathy Nordström.

hemma hosFoto: Jesper Florbrant & Sanna Fischer

Drömmen om sekel byttes mot praktiskt funkis med öppna ytor. Det var kärlek vid första ögonkastet när mönsterkonstruktören Cathy Nordström och mannen Erik köpte drömhuset ett stenkast från stan på Lidingö.
IMG_7742
Huset som är beläget vid en återvändsgränd nära bron på Lidingö är ett ljust funkisparadis. Med öppna ytor och gott om plats för hela familjen. Hemmet köptes totalrenoverat, då de tidigare husägarna fått jobb utomlands.

IMG_7774
– De hade inte ens hunnit bo in sig, inte en enda tavla var upphängd. Vi blev kära i huset. Att vi hamnade just där vi hamnade var mer en slump. Såhär i efterhand, tre vilda barn med snabba fötter senare, är det väldigt skönt att bo nära en återvändsgränd, högst upp på kullen. Under sommaren är det som att bo i träden. Det är grönt och blommar upp runt hela huset.
IMG_7795 IMG_7782

Cathys stil har mognat med åren och hon beskriver den som eklektiskt, amerikansk och färgstark.

IMG_7823

–  Jag ändrar mig väldigt ofta och vill göra om. Var och vartannat år genomgår det här huset en smärre makeover. Eftersom jag jobbar med färger och mönster, byts tyger och textiler ut nästan på veckobasis.

Cathy driver egna företaget: Studiolillaform.com

IMG_7815

– Jag bävar inför den dagen barnen själva ska vara med och påverka. Då blir det antagligen Zlatan affischer över hela väggarna.
sno stilen
Sno Cathys färgstarka stil: Tallrik, Svenskt Tenn, 240 kronor – Kudde, Svenskt Tenn, 1095  kronor -Vattenflaska, Swell,c299 kronor- – Gryta, Chasseur, 1395 kronor

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!