Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Enkla knepet som gör att du städar ditt hem på endast 15 minuter

Hör du till gänget som hatar att städa och kanske mest ser det mest som ett nödvändigt ont? Då har du kommit helt rätt, för vi har tipsen du alltid har längtat efter. Hur bra låter det inte att städa hela ditt hem på bara 15 minuter?

stada-stadtips-puffFoto: Unsplash

Innan du börjar städa ska du komma fram till vad “städat” betyder för dig. Vad är det som får dig att tycka att det är stökigt och när det är städat. När du vet det, vet du vad det är du ska satsa på när du städer.

Tricket för att få enkelt hålla rent är att vilja ut tre rum som du spenderar fem minuter i. Den så kallade 5-5-5-regeln, du väljer tre rum där du spenderar mycket tid, till exempel vardagsrummet, köket och badrummet. Sätt en timer på fem minuter och sätt igång och städa.

Vardagsrummet

– Torka av öppna ytor som bord och bänkar.

– Vik ihop filtar och arrangera kuddarna.

– Gör en snabb dammsugning, ta bort det värsta.

– Ta bort det som inte hör hemma i det här rummet.

Köket

– Få undan disken, antingen diskar du dem eller ställer dem i diskmaskinen.

– Ta bort allt som inte ska vara i köket och släng skräp (vissa saker tenderar att hamna i köket som post, nycklar, väskor osv.).

– Torka av alla ytor.

Badrummet

– Gör rent toaletten.

– Stäng duschdraperiet

– Rengör handfatet och spegeln.

– Töm papperskorgen.

Nu är du klar! Upprepa de steg du tycker behövs varje dag och du kommer märka att ditt hem kommer kännas städat och organiserat. Dessutom blir det inte lika jobbigt när du storstädar.

Källa: The everygirl

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!