Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Malaika Cotton gör inredningsdetaljer i afrikansk-skandinavisk anda

Malaika Cotton gör inredningsdetaljer i afrikansk-skandinavisk anda
4 Se Bildspelet

Malaika Cotton drivs av två svenska tjejer som har en fot på två olika kontinenter. Ida i Kenya och Mikaela i Stockholm. Ida Trygg Andersson bor sedan flera år i Kenya tillsammans med sin familj där de driver hotellet Kindono Kwetu. Mikaela Timmig Bonde bor i Stockholm med sin familj och är formgivare med sin egen studio, Thimmig Bonde.
 
De har båda två jobbat inom film, produktion, print och design innan de slog sina påsar ihop. Sedan ett par år tillbaka driver de tillsammans Malaika Cotton.
Idén till företaget föddes genom en önskan att förmedla vidare ett afrikanskt craftmanship i en skandinavisk anda. Med en möjlighet att skapa fler arbetstillfällen i Kenya.
– Vi båda älskar färg, form, textil och framför allt människor, berättar Ida. Med Malaika Cotton får vi allt samlat i ett. Det måste finnas passion i allt man gör och eftersom vi är vänner sedan många år är det så himla kul att förverkliga den här drömmen tillsammans. Varje dag blir till en fest.
 
Vi kommer att få se mycket mer av Malaika Cotton framöver.
– Vi har flera roliga projekt på gång. Vi kommer med ännu fler produkter, satsar mer på barnkläder och kommer att trycka våra egna mönster. Vi kommer även att inreda för ett TV-program men framför allt kommer vi att skapa ännu fler arbetstillfällen lokalt i Kenya.
 
Har ni några egna favoriter bland alla underbara produkter?
– Mikaela älskar tallrikarna och besticken som funkar att duka med till alla tillfällen och Idas favorit är den superfina Dayroben Pink Lily som just nu är slutsåld.
 
Av: Sanna Fischer Nordström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!