Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Nu kan du bo gratis på en hel ö i Mälaren – här är det enda du behöver göra

Har du en spännande idé som du vill utveckla? Då får du inte missa “Ideas Island” som ligger i Mälaren. En ö där du kan bo helt gratis i en vecka för att ge dig själv lugn och låta din kreativitet flöda. 

Foto: Unsplash, IdeasIsland

Har du gått och klurat på en idé du har, en affärsutveckling eller någon innovativ och ny lösning på ett problem? Författaren och föreläsaren Fredrik Härén vet att det krävs lugn och ro för att utveckla sin idé. Därför erbjuder han vem som helst att ansöka om att bo på hans privata ö i Mälaren under en vecka – och det är i så fall helt gratis.

– Tanken är att om man sitter själv på en ö och jobbar på ett projekt blir man väldigt fokuserad, det blir lite Robinson Crusoe-känsla, säger Fredrik Härén. Jag har själv upplevt detta, och jag vill ge andra människor samma känsla.

Vifärnaholme ligger nordväst om Stockholm och är en 7 000 kvadratmeter stor ö i Mälaren som nu ägs av Härén sedan fem år tillbaka. Han författar och föreläser inom området kreativitet. Själv bor han sedan 20 år tillbaka i Singapore.

Hyran på ön är gratis och det enda som behöver betalas är resan och mat. Normalt ansöker man för att få stanna en vecka, men känner man att det behövs mer tid kan man övertala Fredrik Härén att om nödvändigt få stanna längre. Du kan antingen bo själv eller ta med vänner då stugan rymmer sex personer. Även om den inte kostar något, så ser han gärna att varje gäst donerar 1 000 dollar till välgörenhet.

Har du en idé och vill ansöka om att bo på ön? Gå in på ideasisland.com och ansök direkt! Ansökningar för sommaren 2020 skickas senast i januari.

Källa: Allt om resor, Ideasisland.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!