Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Så högt ska du hänga dina tavlor för att skapa harmoni i hemmet

“En centimeter högre upp, nej flytta ner den igen – håll i så får jag också kolla!” Känner du igen dig? Här är siffran som gör dina framtida tavelupphängningar till en barnlek.

tavelhojd_perfekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Unsplash
Den optimala höjden att hänga dina tavlor och foton är 145 centimeter (57 inches) från golvet till mitten av tavlan, bland annat enligt författarna till boken How to hang a picture. Det är den genomsnittliga ögonhöjden (plus minus någon decimeter) och används som en standardhöjd på många gallerier och museum.

När du kollar dina tavlor hemma kommer du kanske märka att det är mycket lägre än vad du vanligtvis brukar hänga din konst, men faktum är att den höjden skapar en bra harmoni mot andra element i rummet som möbler och mattor. Harmonin blir dessutom bättre när alla tavlor följer samma mittlinje.

Så det är bara att plocka fram ett måttband, mäta ut mittpunkten på din tavla och se till att passa in den på 1,45-metersmarkeringen på väggen. Om du ska skapa en fotovägg, börja med det största fotot och bygg med de mindre tavlorna runt om.

Källa: Purewow.com & Apartmenttherapy.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!