Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Vi har förmodligen varit med om att det är vissa saker som du helt enkelt inte kan

Karriär

7 tecken på att du överanalyserar precis ALLT

Vi har förmodligen varit med om att det är vissa saker som du helt enkelt inte kan släppa eller att du noga tänker igenom ett beslut du ska ta. Det är bra att tänka, men det är aldrig bra att överanalysera. Här listar vi 7 tecken på att du alltid överanalysererar.overanslysera-tanka-for-mycket-tecken-1Foto: Unsplash

1.Du har svårt att fatta beslut
Har du problem med att fatta beslut som rör allt ifrån vad du ska äta, vad du ska ha på dig eller om du ska ta det där jobbet så är det troligtvis så att du överanalyserar. Istället ska du bara ta någonting, blir det fel kan du rätta till det senare.

2. Du sover dåligt
Är du en överanalytiker (fancy titel) så pågår det extremt mycket saker i din hjärna. Du har förmodligen tusen situationer och konversationer att grubbla över. Då är det inte konstigt att du inte kan sova. När dina tankar börja påverka din sömn blir det problem. Här är några tips som kan hjälpa dig.

3. Du pratar alltid om samma saker
När du överanalyserar någonting blir det lätt att du frågar dina vänner om samma sak. Om och om igen. Tillslut orkar de inte lyssna på när du går igenom samma sak för tusende gången. Det spelar ingen roll hur många gånger du ställer frågan, du kommer förmodligen alltid få samma svar.

4. Du funderar jämt
Du går igenom varenda liten detalj från det där mötet och spelar upp olika situationer för att tillslut hitta den avgörande detaljen. Vad det är, det vet du inte. Detta kommer ta så mycket energi av dig och du kommer inte komma fram till någonting, det enda som kommer hända är att du kommer må dåligt. När du överanalyserar hittar du nästan alltid bara det dåliga sakerna.

5. Du litar inte på din instinkt
Händer det att du struntar i att lyssna på din magkänsla och istället försöka göra en för- och emot-lista? Då vet du nog vad vi kommer säga nu. Du tänker för mycket. Gör listan, men tänk inte för mycket på vad det står utan låt din magkänsla bestämma och lita på den.

6. Du behöver ha all information för att kunna bestämma dig
Att fatta ett beslut utan att ha läst på precis allt är en omöjlighet. Du behöver all fakta och information, för det kan ju bli fel.

7. Du missar deadlines
Det spelar ingen roll att du satt en timmes deadline för att göra klart en uppgift. Du har så många saker att tänka igenom att du missar den och även den du satt efter.

Källa: Bustle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind