Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Drömmer du om att köpa en lägenhet? Har du en drömresa du sparar till? I samarbete

METRO MODE + Spira

8 smarta och effektiva sparknep som du inte kan vara utan

Drömmer du om att köpa en lägenhet? Har du en drömresa du sparar till? I samarbete med appen Spira delar vi med oss av våra bästa sparknep som kan göra ditt drömköp till verklighet. Pengarna du sparar kan du föra över till Spira – appen som på ett smart och enkelt sätt placerar dina pengar i aktier och låter dem växa.

Foto: Rex/IBL

Att spara pengar är lättare sagt än gjort. Kanske har du funderat på att spara pengar i aktier, men inte riktigt vetat hur du ska göra och hur aktier egentligen fungerar. Med Spira slipper du allt det krångliga – Spira är ett nytt sätt att spara och passar dig som vill få pengarna att växa långsiktigt. Proffsen investerar dem i bolag ägda av Sveriges rikaste familjer, och det enda du behöver göra är att ställa in hur mycket pengar du vill att de ska dra varje månad. Det är gratis att öppna ett konto i Spira och du behöver inga förkunskaper om aktiehandel. Aktieköpen (även sälj) kostar 25 kronor oavsett belopp. Sparandet sköter sig automatiskt och du kan enkelt följa utvecklingen direkt via appen i din mobil.

Här är våra bästa spartips som ger dig mer pengar att investera i Spira:

1. Sälj kläder via nätet

Hur många gånger har du egentligen använt den där tröjan längst in i garderoben? Och byxorna som i månader hängt med prislappen kvar, kommer du någonsin att bära dem? Sälj kläderna du inte använder! De kan göra någon annan glad, samtidigt som du kan tjänar pengar som du sedan kan föra över till Spira.

2. Planera dina köp

Skriv en shoppinglista på vad du faktiskt behöver. Det ger dig en bättre överblick samtidigt som det blir lättare att stå emot de där onödiga impulsköpen.

Anteckningar i mobilen är din bästa vän när det kommer till att skapa shoppinglistor. Foto: Unsplash.com

3. Vänta 48 timmar

Stöter du ändå på en klänning eller en väska som du bara tycker är så fin att du helt enkelt måste ha den, trots att den inte står med på din shoppinglista – fundera och vänta i 48 timmar. Vill du sedan ha den lika mycket då, så är den förmodligen ett bättre köp som faktiskt kan komma till användning.

4. Ta med lunchlåda

Du har nog hört det förut, men har du faktiskt räknat på hur mycket lunchen på stan totalt kostar varje vecka? Laga mat så det räcker till flera portioner och ta med dig lunchlåda till jobbet eller skolan i stället. Det blir billigare och du sparar mycket pengar som du kan föra över till Spira.

Planera matinköpen inför veckan och gör ett gäng goda matlådor på söndagen så du smidigt kan plocka med dig en på morgonen. Foto: Unsplash.com

5. Jämför priser på nätet

På internet kan du jämföra priser hos olika sajter på kläder, smink, hushållsapparater – nästan allting. Du kommer bli förvånad över hur mycket priserna kan variera och hur mycket pengar du faktiskt kan spara. Kanske var du på väg att köpa ett par skor för över tusen kronor, när du plötsligt hittar dem femhundra kronor billigare. Med ett ”Yes!” kan du nöjt föra över pengarna du sparar till Spira (minsta belopp du kan föra över till Spira är just femhundra kronor).

6. Ta cykeln i stället

Kanske har du ett sådant avstånd att du faktiskt är tvingad till att åka buss eller tunnelbana, men är det en kortare sträcka så satsa på att ta cykeln i stället. Det är både bättre för miljön och bättre för kroppen! Du sparar dessutom mycket pengar.

7. Minska kaffeköpen

Flera små kostnader har en tendens att plötsligt bli stora tillsammans. Räkna ut hur mycket den där take away-kaffen du köper varje dag kostar, och hur mycket det totalt blir i veckan. Ta i stället med dig hemifrån eller koka kaffet på jobbet. Pengarna du sparar kan du föra över till Spira där de långsiktigt kan växa.

8. Gymkortet

Det där dammiga gymkortet som ligger i någon jacka någonstans och som du köpte för dyra pengar, hur många gånger har du faktiskt använt det? Skippa det och satsa i stället på träning som är gratis. Det finns massor av roliga och smarta övningar som du kan göra utomhus eller hemma.

Här kan du ladda ner Spira för Iphone.

Här kan du ladda ner Spira för Android.

Fakta: Det här är Spira

Börja spara i Spira redan i dag! Foto: Pressbild

• När du köper en fond så äger någon annan aktierna åt dig. Med Spira äger du dem direkt utan mellanhand. Du slipper därför att betala fondernas förvaltningsavgift. Fonder kostar dig i regel pengar varje dag år efter år.

• I Spira betalar du enbart en fast avgift på 25 kronor när du köper eller säljer. Månadssparar du betalar du 25 kronor i månaden – oavsett hur mycket du sätter in. Enkelt för dig, smart för dina pengar.

• Spira är ett samarbete mellan Aktieinvest och Collector Bank och dina aktier är placerade hos Aktieinvest. Pengarna dras från ditt bankkonto och köpen görs på ett investeringssparkonto i ditt namn hos Aktieinvest.

• I Spira köper du aktier direkt i de sju största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

• Minsta insättning i appen är femhundra kronor.

• Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

I samarbete med Spira.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind