Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Elaine Eksvärd om konstruktiv kritik: “Din bästa vän kan vara din värsta”

Retorikern och profilen tar i GöteborgsPosten upp ämnet om att kunna ta och få konstruktiv kritik. ”Dina riktiga vänner vet att omtanke inte alltid är att smeka medhårs. Ha vett att umgås med dem”, skriver hon. 

I en krönika i GöteborgsPosten tar retorikern Elaine Eksvärd upp ämnet som är så vanligt, men som vi kanske inte alltid vågar prata om. Hon berättar om en händelse på en tidigare arbetsplats där det fanns en kollega som alla medarbetare undvek att ge kritik till. Anledningen? De ville inte förvandlas till “de högröda skamsna personerna”. När Elaine Eksvärd kommenterade en händelse fick hon höra: “Du Elaine, du menar säkert inget illa heller men jag tycker du väldigt ofta är negativ”. Elaine Eksvärd skriver vidare: “Hon gav mig den där klappen på axeln och kvar var jag, skamsen och högröd av någon oförklarlig anledning.”

Hur kan vissa ta kritik som ett fiendskap istället för att se det som en chans till att utvecklas? Det är en fråga hon ställer sig. Elaine Eksvärd menar att hon inte kan smälta känslan av att ha att göra med människor som väljer att omge sig av ja-sägare: “Dina riktiga vänner vet att omtanke inte alltid är att smeka medhårs. Ha vett att umgås med dem.”

Läs hela krönikan här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!