Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Här är de 7 bästa tipsen för att känna dig motiverad inför jobbveckan

Känner du dig omotiverad till att gå till jobbet måndag morgon (och alla andra dagar också)? Vissa dagar kan kännas tyngre än andra men det finns saker du kan göra för att göra arbetsveckan roligare. Vi listar de sju bästa tipsen för att få tillbaka motivationen!

motivation-pa-jobbetFoto: Rawpixel / Unsplash

Kolla tillbaka på allt du gjort

Visst mår du bättre en dag när du känner att du varit duktig och gjort något bra på jobbet? Förstärk den känslan! Blicka tillbaka på den senaste veckan, månaden eller kvartalet och var stolt över det du åstadkommit. Även om en viss period kan upplevas trög så känns det bättre när du ser det ur ett större perspektiv. Beröm dig själv för det arbete du gör!

 

Promenera på rasten

Ta vara på dagsljuset och ta med dig någon kollega ut på en promenad. Den friska luften och träningen får dig att bli piggare och ger dig ny energi inför resterande arbetsdag. Endorfinerna som frisätts när du tränar kommer att få dig att må såå bra – testa!

 

Variera mer

Rutiner är bra men ett litet avbrott i rutinerna kan vara minst lika bra. Kolla om det är möjligt att jobba hemifrån någon dag, sätt dig på ett lugnt fik eller byt plats på jobbet. Variationen får dig att komma till nya insikter och en vecka känns alltid roligare med ett litet rutinavbrott. En ny detalj i vardagen kan få motivationen att komma tillbaka!

 

Sätt upp ett mål

Det finns ingenting som motiverar oss mer än när vi har ett mål i sikte. Om du gör exakt samma sak varje dag är det lätt att allt blir slentrian och att saker känns tråkigt. Sätt upp ett nytt delmål att sträva efter för att få jobbet och din utveckling att kännas mer meningsfull.

 

Omringa dig av folk du mår bra av

Umgås med de kollegor som ger dig energi och som du mår bra av. Ta med fika någon dag, lämna kontoret och käka lunch och hitta på roliga saker tillsammans!

 

Var snäll

Var snäll och du kommer att få det tillbaka. Le mot dina kollegor, ge en komplimang och försök sprida positiv energi. Positiv energi kommer alltid att komma tillbaka! Det kommer att kännas mycket mer motiverande att gå till en arbetsplats varje morgon där kollegorna är positiva och snälla!

 

Analysera och omvärdera

Om du testat ovanstående steg och ändå känner att motivationen saknas bör du analysera din situation. Är det här verkligen rätt arbetsplats för dig? Vi spenderar mycket tid på jobbet och livet är för kort för att dagligen känna sig olycklig. Om saker och ting över en längre period inte känns rätt är det ingen dum idé att söka sig till något nytt.

 

Inspiration av: Shortcut

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!