Karriär

Josefin Dahlberg: “Så sätter du mål för att nå dina drömmar”

Metro Modes Josefin Dahlberg har de senaste åren uppfyllt flera av sina drömmar. Hon är i dag egenföretagare, bloggare, reser världen runt och har skapat egna smyckeskollektioner, hudvårdsprodukter och kläder för att nämna några av drömmarna som gått i uppfyllelse. I dag får ni hennes bästa tips på hur du får din dröm att bli verklighet.
 Foto: Josefin Dahlberg
 
1. Vad drömmer du om?
Det första steget är såklart att ta reda på vad du drömmer om. Du kanske redan vet precis vad det är eller så gör du inte det. Då måste du ta reda på det. Många av oss tillåter oss inte att drömma. Vi tänker bara att vi vill göra andra saker än det vi gör, men egentligen vet vi inte riktigt vad. Mitt tips är: dröm dig bort – vilken typ av liv vill du leva? En bra grej att ha med i dessa tankar är – “Vad skulle du vilja göra om du visste att du skulle lyckas?”. Vi är ju nämligen väldigt bra på att sätta regler för våra drömmar “det där kommer jag inte klara” eller ” det där är ändå omöjligt så det är ingen idé”. Kom ihåg “Dream big!” och skriv ner dina drömma för att göra dem mer konkreta.
2. Känn in din dröm!
När du vet vilken dröm du vill ska gå i uppfyllelse försök att känna in i hur det skulle kännas att leva den. Se dig själv på det där jobbet du drömmer om, i det där landet eller på den där scenen. Trivs du där? Känns det rätt i hjärtat eller är det en dröm du tror du måste ha pågrund av av sociala medier eller vad dina kompisar drömmer om. I fall det känns rätt behåll din dröm, om det inte känns rätt – dröm dig bort igen (och följ ditt hjärta).
3. Skapa delmål!
 
De flesta drömmar går inte i upplevelse över en dag. Det tar oftast lång tid att nå sina drömmar och därför behöver du delmål på vägen. Det första målet bör vara något mindre som att kolla upp fakta om den staden du drömmer om eller leta upp personer som har det där jobbet och fråga dem vad som krävs för att få ett liknande jobb. Det finns alltid saker du kan göra här och nu som leder dig på rätt väg. Så sluta skjuta upp dina drömmar, börja idag! Den perfekta dagen att ta tag i din dröm kommer aldrig att komma av sig självt – du måste skapa den!
 
4. Orka anstränga dig!
 
När du hittat en dröm som känns rätt för dig och skapat mindre delmål är det dags att börja jobba! Du måste orka anstränga dig för att komma dit du vill. Du kanske måste offra något du brukar göra i dag som att följa massa serier, sova länge eller ha flera hobbys. Att få sina drömmar tar tid och det är lika bra att du vet det från början.
5. Gör en motivationskarta!
Såklart kommer det att komma dagar då du känner att peppen är som bortblåst, allt känns omöjligt och du funderar på om det kanske är lika bra att lägga ner din dröm. Men ge inte upp! Det är tyvärr så många som gör det när det känns jobbigt men de som orkar även när det känns trögt är ju oftast de som lyckas uppfylla sin dröm. Så gör en peppkarta med bilder och citat som påminner dig om varför du gör detta och vilken väg du ska gå som du kan plocka fram när du känner att inspirationen inte är med dig!
6. Våga be om hjälp!
Även om det stora jobbet är upp till dig så glöm inte att fråga om hjälp på vägen. Det är inte meningen att du ska slita med allt jobb själv, utan jobba smart. Ta hjälp av någon som är bra på det du inte är bra på. Ta kontakt med personer som är i samma sitts som du och inspirera varandra!
7. Tro på dig själv!
Det viktigaste av allt är såklart att tro på dig själv! Vem ska annars tro på dig om du inte själv gör det? Våga ta din dröm på allvar och gå din egen väg oavsett vad personer runt omkring dig säger. För vem ska egentligen få beställa över ditt liv? Du själv eller andra? Du själv såklart! Så våga lita på att du kan och jag vet att du kan så mycket mer än vad du kanske tror. Testa själv så får du se!
Text: Josefin Dahlberg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!