Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

En kvinna i Georgia i USA var med om något som händer alla kvinnor. Hon var på jobbet

Karriär

Kvinna fick sparken från sitt jobb på grund av sin mens (så sjukt!)

En kvinna i Georgia i USA var med om något som händer alla kvinnor. Hon var på jobbet och fick mens, den var så kraftig så hon blödde igenom och ner på stolen. Det som skiljer den här historien från många andra är att den slutar med att hon fick sparken. 

sparken-mensFoto: Unsplash

Mens uppfattas ofta som någonting äckligt och något som vi inte ska prata om, tydligen är mens så hemskt att det kan ge dig sparken. Det var precis det som Alisha Coleman fick vara med om.

2015 var Alisha anställd av ett arbetstränings- och bemanningsföretag för personer med funktionshinder och efter två ”mensolyckor” fick hon inte längre behålla jobbet. Hon stämde sin förra arbetsgivare men stämningsansökan lades ner förra året och nu går American Civil Liberties Union (ALU) in och ska hjälpa Alisha.

Alisha hade precis gått in i övergången mot klimakteriet, vilket kan orsaka kraftiga och oförutsägbara blödningar. Efter att hon blött igenom en första gång fick hon ett varningsmejl av HR-chefen där det stod att hon skulle få sparken om hon smutsade ner en stol med mensblod igen.  När det sedan hände en gång till fick hon sparken på grund av att hon,  ”misslyckats med att leva upp till företagets krav om personlig hygien och att vara ren och fräsch på jobbet”.

– Alla kvinnor bävar för att få mens när de inte väntar sig det, men jag trodde aldrig att jag skulle kunna sparkas för det. Det känns förödmjukande att få sparken för ett olyckligt mensläckage. Jag vill inte att någon kvinna ska få gå igenom det jag har gjort, så jag kämpar vidare, berättar hon i ett pressmeddelande från ALU.

Källa: Glamour

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind