Karriär

Nätverket “Hon” är kvinnornas Linkedin – helt och hållet mansfritt

Nu storsatsar högprofilerade kvinnor på det mansfria sociala nätverket Hon. “Det nya, autentiska sättet för kvinnor att skapa kontakt professionellt”, står det på nätverkets hemsida.

Foto: REX / Unsplash

Cristina Stenbeck är en av Sveriges mest högprofilerade makthavare inom näringslivet. Tidigare i år lämnade hon Kinneviks styrelse och satsar istället på egna investeringar. Nu har hon, tillsammans med sju andra kvinnor, investerat i det sociala nätverket Her online network, även kallat Hon. Andra kvinnor som investerat i Hon är designern och entreprenören Emilia de Poret och Krys medgrundare Josefin Landgård.

Hon finns som app och har liknelser med plattformen Linkedin, men en mansfri sådan. I nuläget har Hon runt 1 300 medlemmar och en lång kölista av kvinnor som vill gå med i nätverket.

“Inbjudan till att investera i Hon kom i en tid i mitt liv då jag kände att jag hade mycket erfarenheter som jag ville dela med mig av i trygga miljöer. Det finns en genuin öppenhet, generositet och dynamik i medlemmarnas engagemang”, säger Cristina Stenbeck till SvD.

Aleksandra Avli är grundare till Hon. Med sitt bolag vill hon skapa en säker plats för de som definierar sig som kvinnor och vill interagera med likasinnade.

“Jag tog kunskapen och började skapa en mansfri plattform där kvinnor kan vara trygga och känna tillit. Där de kan göra affärer med varandra, investera och rekrytera, säger Aleksandra Avli till SvD.

Du kan läsa mer om Hon här!

Källa: Breakit

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!