Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Nu kan du plugga dig lyckligare – här finns den nya kursen!

En ny kurs på Yale har hamnat uppe på topplistan bland studenter. Utbildningen prioriterar din hälsa och ger dig chansen att bli lyckligare. 

bild-lycka Foto: Brooke Cagle & Natasha Brazil/ Unplash

En ny kurs har börjat på Yale University i USA och det är inte vilken som helst – kursen ska nämligen hjälpa dig att bli lyckligare. Två gånger i veckan träffas cirka 1200 studenter för att lära sig mer om hur man kan bli lyckligare. Kursen som kallas ”Psychology and the Good Life” är enligt The New York Times den mest populära i Yales historia. Att studenter vill prioritera sin hälsa är tydligt på grund av den stora efterfrågan.

Målet med kursen handlar om att studenter ska bygga upp en bättre värld och själva leva ett bättre och härligare liv. Men hur går det till då? Vetenskapliga tekniker används för att studenter ska lära sig förändra sitt beteende och även kunna hantera fördomar. Alannah Maynez, som är inskriven på kursen, tror att den kan hjälpa studenter som är stressade eller olyckliga.

– Att en kurs som denna har så stort intresse talar för hur trötta studenter är på att trycka bort sina känslor, både positiva och negativa, så att de kan fokusera på jobbet, nästa steg och nästa prestation, säger hon.

Laurie Santos, professor i psykologi, leder den populära kursen och menar att den kan skapa en positiv förändring om studenter lär sig mer om hälsa och välmående.

– Studenter vill förändra, själva vara glada och vill förändra kulturen här på campus, berättar hon.

Ja, vad säger ni? Kanske är det dags för en liknande kurs i Sverige? Tills dess har vi samlat några tips som du kan tänka på när stressen slår till och ditt välmående brister.

1. Fråga istället för att gissa.
Tänk vad mycket tid och energi du sparar på att faktiskt fråga någon som vet. Ingen kan läsa tankar!

2. Gör inte en höna av en fjäder.
Det är lätt att fastna i ett tankemönster där du analyserar något om och om igen. Känner du igen dig? Tänk vad mycket energi det tar! Var det som hände verkligen så farligt? Kommer det ha någon betydelse om ett år eller om en vecka? Släpp det och gå vidare! Gjort är gjort.

3. Sluta försöka göra allt perfekt.
Strävar du efter att allt ska vara perfekt kommer det vara svårt att behålla din självkänsla och ett gott humör uppe. Acceptera att alla har brister.

Källa: WellandgoodThe Positivity Blog

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!