Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Vi närmar oss slutet på året med 2018 snart knackandes på dörren. Men än så länge

Karriär

Så gör du den sista delen av 2017 till årets bästa (och mest produktiva) månader

Vi närmar oss slutet på året med 2018 snart knackandes på dörren. Men än så länge finns det tid att hinna bocka av fler punkter på ditt 2017 – här är sju tips på hur du gör de sista månaderna till årets bästa. 

Foto: Valerie Elash / Unsplash
Källa: Careergirldaily.com

Få ut så mycket som möjligt av de längre kvällarna
Även om sommarens långa AW:s på uteserveringar är härliga så är det något speciellt med att komma in genom dörren efter jobbet och direkt kunna dra på sig sina mysigaste hemmakläder. Dagarna är kanske kortare, men kvällarna är definitivt längre! Knepet till att inte bara hamna i soffan framför Netflix är att varje hemmakväll planera i förväg något du vill få gjort – innan du går all in på soffmyset. Då kommer det dessutom att kännas mycket härligare att krypa in under filten sen. Ska du träna? Gå till gymmet på vägen hem, då är det större chans att du tar dig dit.

Läs mer: Gör dig redo för hösten – 16 mysiga köp i butik nu

Reflektera över året som har varit
Det är lätt att glömma allt bra som hänt under ett år och bara fokusera på de saker du inte har hunnit med. Gör en lista, i ett anteckningsblock eller på mobilen (appen Trello är grym för listor av alla slag!) och börja skriv ned allt du har uppnått under året. Små som stora saker, listan kommer antagligen att bli längre än du trodde – och det ger en sporre till att fortsätta!

Fixa inför 2018
Ett bra sätt att känna sig redo när det nya året börjar är att organisera sig innan. Sortera alla papper som ligger på hög i byrån, rensa mapparna på datorn, ta en vända i garderoben och fixa i förrådet (en gång för alla). Tänk vad skönt att inleda ett nytt år med ett organiserat liv, om du börjar redan nu känns det inte lika övermäktigt att hinna bli klar till januari.

Planera in kortare resor
Semesterresor är inte bara en sommaraktivitet, särskilt inte när det gäller kortare utflykter. Använd eventuella semesterdagar som du har kvar till att planera in några resor, eller håll dig till helgerna om du inte har möjlighet att ta ledigt. Du behöver dessutom inte åka så långt. För även om det är supermysigt med en weekend i Paris eller London så kan du få tillräckligt med miljöombyte bara genom att åka några mil från där du bor. Boka en natt eller två på en trevlig herrgård eller spa-anläggning eller kolla runt med vänner och på Airbnb om det finns någon mysig stuga att låna över helgen.

Damma av dina nyårslöften – eller skaffa nya!
Om du redan har lyckats pricka av dina nyårslöften för 2017 så – heja dig! Men för de allra flesta är det mest troligt att de, en gång väl valda löftena, har fallit i glömska för länge sen (läs: typ tredje veckan i januari). Men året är inte slut ännu! Nyårslöften eller ej, det finns fortfarande tid att sätta ett gäng uppnåeliga och motiverande mål som du hinner bocka av innan december är slut.

Ha något att se fram emot inför nästa år
Efter jul och nyår med alla härliga festligheter och kvalitetstid med nära och kära kan det kännas tungt att gå tillbaka till jobbet. Även om januari känns långt borta så kan du redan nu planera in något riktigt roligt under årets första månad så att du har något nytt att se fram emot när bubbeldimman lättar på nyårsdagen. Om du har din födelsedag i januari har du all anledning att planera in fest – vilket du i och för sig har även om du inte fyller år. Skicka ut dina Facebook-inbjudningar redan nu!

Starta något nytt
Du behöver inte vänta till nästa måndag, nästa månad eller ett nytt år för att börja med en ny aktivitet. Om du vill träna inför ett lopp, börja gymma eller plocka upp någon annan hobby så är rätt tid nu. Tänk vilket försprång du kommer att ha mot alla andra i januari!

Läs mer: 10 tips som lägger grunden för din hälsosamma höst

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand