Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Spira

Tycker du att det är krångligt med aktier? Här är appen som investerar pengarna åt dig

Vill du få dina pengar att växa, men tycker det känns svårt och krångligt med aktier? I samarbete med appen Spira tipsar vi om hur du kan investera på ett smart och enkelt sätt.

Foto: Mood Board/REX/Shutterstock

Har du dina pengar sparade i en fond? Då betalar du antagligen en viss procent för att ha dem där, det kallas för förvaltningsavgift. I många fall äter den avgiften upp det lilla du tjänar på att ha dina pengar i fonden. Därför är aktier ett smart sätt att få pengarna att växa. Det kan dock vara svårt att veta var man ska börja och hur det egentligen fungerar. Om du tycker att det där med aktier och investeringar verkar komplicerat, så kan du nu låta Spira göra jobbet åt dig.

Spira är ett nytt sätt att spara och passar dig som vill få pengarna att växa långsiktigt. Vem som helst kan starta ett månadssparande i aktier och med Spira sköter du det enkelt via appen i mobilen. Genom att bara ställa in hur mycket du vill spara varje månad så drar Spira pengarna automatiskt från ditt konto och investerar dem i en portfölj av börsens största investmentbolag. Och eftersom du äger aktierna själv innebär det att ditt sparande både blir mer förmånligt och billigare! Låt proffsen ta hand om dina pengar och allt krångel, så slipper du hålla koll på börsens upp- och nergångar.

1. Superlätt att komma igång

Med Spira är det enkelt att komma igång med aktier. När du har ett konto sätter du enkelt upp ett månadssparande med autogiro. Du väljer själv vilket belopp du vill ska dras från ditt konto, och du kan så klart ändra eller pausa det när du vill.

2. Inga förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper om aktiehandel eller lära dig aktietermer. Spira tar hand om allt det krångliga åt dig.

3. Enkelt att använda

Vem som helst kan använda Spira. Sparandet går automatiskt, och du kan enkelt följa utvecklingen direkt via appen.

Med ett långsiktigt sparande kan din drömresa bli verklighet. Foto: Unsplash.com

4. Spira investerar i etablerade företag

Appen investerar dina pengar i de sju investmentbolagen på Stockholmsbörsen med störst börsvärde. Det ger en god riskspridning. När bolagens förmögenheter blir större, växer också dina pengar. Win!

5. Fast avgift

Med Spira sparar du pengar i flera olika aktier på liknande sätt som när du sparar i fonder – du slipper dock betala en förvaltningsavgift, vilket ger mer pengar kvar till dig. Medan fonder kostar dig pengar varje dag, så har Spira en fast avgift per transaktion. Månadssparar du betalar du 25 kronor i månaden – oavsett hur mycket dina pengar växer.

Här kan du ladda ner Spira för Iphone.

Här kan du ladda ner Spira för Android.

FAKTA: 
Det här är Spira

• Med Spira sparar du i aktier direkt via appen.

• Pengarna dras från ditt bankkonto och köpen görs i ett investeringssparkonto i ditt namn hos Aktieinvest.

• Spira är ett bra komplement till sparkonto.

• Många fonder består av aktier, och då köper man aktierna genom en mellanhand. I Spira äger du dina aktier själv.

• Spira är ett samarbete mellan Aktieinvest och Collector Bank.

• Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

I samarbete med Spira.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!