Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Revolut

Vill du handla säkrare och billigare? Här är appen som gör det möjligt

Är du trött på gammaldags banker som inte hänger med i utvecklingen? Med Revolut kan du bland annat handla säkert på nätet med virtuella kort som inte kan kopieras, spara automatiskt vid varje köp och slipper dessutom valutapåslag när du handlar från internationella webbshoppar. Här nedanför har vi listat 7 anledningar att byta ut ditt vanliga bankkort mot Revoluts smarta betallösning.  

Här kan du läsa mer om Revolut och skaffa ditt eget kostnadsfria Revolut-kort.

1. Lägre priser när du handlar från utlandet

Revolut lägger inte på några dolda avgifter när du handlar i andra valutor. Om du till exempel handlar från Amazon, Aliexpress, Wish, Steam eller Ebay slipper du alltså valutapåslaget, så med dagens kurs betalar du 288 kronor med Revolut för en bok som kostar $29 på Amazon, medan den skulle kosta 293 kronor om du betalade med ditt vanliga bankkort (vid ett påslag på 1,6%).

2. Du slipper ange ditt riktiga kortnummer på nätet

Är du orolig för att ditt kortnummer ska användas till annat? I Revoluts app kan du skapa virtuella kort att handla med på nätet, där du bland annat kan sätta spärrar för vilka belopp som kan dras. Du kan också koppla dem till tjänster som Spotify, Uber, Netflix och Bolt så att du har bättre koll på dina utgifter.

3. Betala direkt med mobilen

Med Revolut behöver du inte bära med dig ditt fysiska kort för att betala i butiker, restauranger och andra ställen. Koppla den bara till Apple Pay eller Google Pay så betalar du enkelt genom telefonen.

4. Inga krångliga kontakter med banken

Om du behöver ändra något med ditt betalkort, som till exempel pinkod eller säkerhetsinställningarna, kan du enkelt göra det i appen. Där kan du också frysa ditt kort om du tror att du har tappat bort det, och frysa upp det om du hittar det.

5. För över pengar globalt utan avgift

Har du familj eller vänner i andra länder som du ska skicka pengar till eller få pengar av? Det kan både bli ett stort projekt och innebära extra avgifter, men med Revolut kan du enkelt skicka och begära pengar av dem i Europa, USA och Australien utan extra avgifter  – och varför inte skicka med en liten GIF som förstärker budskapet?

6. Förbättra ditt sparande – utan att du märker det

I Revolut-appen kan du enkelt aktivera ett sparhack som gör att varje summa du spenderar rundas upp till nästa heltal. När du till exempel köper en kaffe ute på stan för 35 kronor dras det alltså 5 kronor extra som flyttas till ditt personliga sparvalv. Rätt vad det är har du ökat på ditt sparande – utan att du själv behöver göra något. Många bäckar små, som vi alla vet!

7. Donera pengar till din favoritorganisation

Revolut vill göra det enkelt för dig att bidra och hjälpa andra, och därför ser de till att du direkt i appen kan donera valfritt belopp till en av de 7 utvalda välgörenhetsorganisationerna. Du kan bland annat välja mellan Rädda Barnen, Röda Korset och WWF. Bra va?

Här kan du läsa mer om Revolut och skaffa ditt eget kostnadsfria Revolut-kort.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!