Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Dj-stjärnan Afrojack släpper solglasögon

Afrojack_GStar RAW Eyewear_black

 

 

DJ-musiken är större än någonsin. Nick van de Wall, mer känd som Afrojack, är ett av namnen som bidragit till det. Nu släpper den nederländska dj:n solglasögon i samarbete med G-Star. Metro Mode har frågat ut musikgeniet om sommarens bästa festivaler, designersamarbeten och “dansmusik”.

 

Text. Martin Hansson

 

 

Du har gjort många samarbeten på sistone, bland annat med David Guetta, Nicki Minaj och Bassjackers. Är det så du tycker om att arbeta?

– Jag har alltid gillat det sättet att arbeta på, men även i samarbeten försöker jag hitta min egna plats och min egna tid så att jag kan göra klart en idé eller en låt.

 

Vilka festivaler ser du framemot i år?

– Jag kommer uppträda på T in the Park för första gången! Sen har vi de självklara festivalerna, men en shoutout till EDC, Tomorrowland, Ultra Music Festival! Det blir massor av festivaler för min del, och jag ser dessutom framemot att gå på klubbar jag inte har besökt på flera år!

 

Berätta kort om inspirationen bakom glasögonen?

– Eftersom jag reser så mycket och ofta befinner mig ute på öppna platser, ville jag skapa glasögon som ger bäraren ett skyddande skikt, en slags osynlighetsmantel. Samtidigt ville jag att de skulle se riktigt coola ut, utan att väcka för mycket uppmärksamhet.

 

Afrojack_GStar RAW Eyewear_detail
Har du något drömscenario på samarbete?

– En kombination av Skrillex, Prince och mig kanske? Med Celine Dion på refrängen och Dizzee Rascal på verserna.

 

I en intervju med Beatport nyligen sa du att den största förändringen i dansmusik har varit förflyttningen från de små, intima  klubbarna till de massiva arenorna. Tycker du att något har försvunnit i den förflyttningen eller har saker förbättrats?

– Jag tror inte att just den förändring hade en stor inverkan, men framväxten av nya producenter och dj’s som lärt sig göra musik genom olika guider på internet gjorde så att allting lät likadant ett tag. Nu har hypen svalnat, men passionen är fortfarande densamma och jag känner att vi verkligen har vuxit som en familj (alla DJs och dansmusikälskare).

 

Finns det några UK artister som du är särskild imponerad av? Vad tycker du om grime?

– Jag älskar grime, de influenserna ser man mer och mer i holländsk och amerikansk hiphop, hårda, smutsiga beats. Jag minns särskilt en låt som en engelsk drum n bass DJ som heter Dillinja presenterade för mig en gång i tiden;  Dizzee Rascal + Basement Jaxx – Lucky Charm (Dillinja remix).

 

Finns det några nya eller kommande artister vi borde hålla utkik efter?

– Jag har träffat några ungar som har mycket potential, men som oftast fokuserar för mycket på att få en plats i rampljuset. Allt sånt kommer med tiden. Jag tror Dillon Francis kommer bli enorm snart, han har hållit på länge men har verkligen börjat hitta sitt sound mer och mer.

 

Kan vi förvänta oss flera samarbeten mellan dig och G-Star?

– Ja, det och olika musikaliska samarbeten här och där. Jag har jobbat hårt på lite grejer på sistone, som du snart kommer få se.

 

 

Afrojack_GStar RAW Eyewear_white

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!