Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Åhléns har i ett samarbete med Arbetsförmedlingen rekryterat 13 nyanlända svenskar

Man

Åhléns satsar på mångfald och rekrytering av nyanlända svenskar

Åhléns satsar på mångfald och rekrytering av nyanlända svenskar

 
 

Åhléns har i ett samarbete med Arbetsförmedlingen rekryterat 13 nyanlända svenskar till nya Café Å lait i Mall of Scandinavia och Uppsala. Satsningen är en del av Åhléns mångfaldsprojekt som är tänkt att expandera till andra Café Å lait i Sverige och även inom varuhusdelen. Syftet är att ge de nyanställda en möjlighet att arbeta och integreras i det svenska samhället.
 
 
Samarbetet mellan Åhléns och arbetsförmedlingen inleddes efter sommaren och har på kort tid resulterat i att tretton högkvalificerade personer kunnat anställas. En av dem är Hamede Tajaddodo Ziyabari som kom till Sverige för sju månader sedan:
 
– Jag vill kunna försörja mig och vara självständig. Det känns härligt att ha hittat ett så bra jobb med fantastiska arbetskollegor. Jag tycker jättemycket om den här typen av jobb, som är socialt och där man träffar olika människor varje dag. Något som ger mig mer glädje är att jag får lära mig nya saker, bli bättre på svenska och utvecklas som person.
 
Nyanställningarna är så kallade nystartsjobb för asylsökande och ger arbetsgivaren en viss ekonomisk kompensation, beroende på ålder och löneläge för den anställda. Avtalen löper i maximalt två år.
 
– Man måste agera med både hjärta och hjärna i affärslivet och det gäller att inte göra allt svårt från början, Jonas Sandström , initiativtagare till Åhléns mångfaldsprojekt och affärsområdeschef Mat & Servering inom Åhléns.

 
 
 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry