Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

BUTIKSKOLLEN: NITTY GRITTY

06

 

Metro tar temperaturen på en av Stockholms vassaste klädbutiker. Här frossar du i det senaste från modevärldens alla hörn. Här kan du både finna det nya favoritplagget och springa på världsartister som Kanye West. 

 

Text. Herman Byström

 

Ett stenkast från Mariatorget i Stockholm ligger modedestinationen Nitty Gritty. Butiken attraherar en bred målgrupp då man erbjuder allt mellan Italiensk skräddarkonst till de senaste löparskorna. En hög kvalitetsnivå är det allra viktigaste enligt Hugo Wiik, Creative Director på Nitty Gritty.

– Vårt sortiment riktar sig till en modern man som tycker om att klä sig efter tillfälle, säger han.

 

09

 

Butiken har ett minst sagt internationellt utbud. Att finna nischade leverantörer från jordens alla hörn tycks höra butiken till. Man blandar olika stilar och får ihop det utan att konceptet känns flummigt.

– Våra leverantörer kommer från bland annat Italien, Frankrike, Japan, USA och England. Vi tycker om att blanda stilar, alltifrån streetwear till dressat.

 

07

08

 

Det är inte bara Metro som har upptäckt butiken. Stockholms klädfascister har länge färdats till butiken. Utöver lokala stamkunder så kan även mer kända namn räknas till butikens klientel.

– Kunden på Nitty Gritty är oftast mellan 25-50 år, världsmedborgare och med ett väldigt stort intresse för kläder och skor. Vår nätbutik har ett bra rykte internationellt, det händer ganska ofta att vi får beställningar eller besök i butiken av artister och musiker. Kanye West och Eric Clapton tillhör de mer välkända namnen, säger Wiik.

 

Aspesirock

Rock, Aspesi, 4750 kr.

 

Stoneisland

Jacka, Stone Island, 4300 kr.

 

Palaceskateboards

Collegetröja, Palace Skateboard, 950 kr.

 

GitmanVintage

Skjorta, Gitman Vintage, 1700 kr.

 

Patagonia

Jacka, Patagonia, 1700 kr.

 

Marni

Bomberjacka, Marni, 7000 kr.

 

Barena

Kavaj, Barena Venezia, 3650 kr.

 

CommonProjects

Sneakers, Common Projects, 2700 kr.

 

Spalwart

Skor, Spalwart, 2000 kr. 

 

BöleTote

Väska, Böle, 8500 kr. 

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!