Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Sommaren 2016 lanserar Carlsberg ölglassen SorBeer

carlsberg-lanserar-glass-varen-2016
Är du en ölfantast som dessutom älskar glass? Grattis! Årets mest spännande nyhet står bryggeriet Carlsberg för. I sommar kan du nämligen avnjuta en svalkande ölsorbet i strut.

Tillsammans med glasstillverkaren StikkiNikki har Carlsberg tagit fram en minst sagt spännande glass – SorBeer. En glass baserad på deras alkoholfria öl och som har smak av malt och citron. I sommar behöver du helt enkelt inte välja mellan glass och öl utan nu kan du få båda. Från och med den 20 juni kommer glassen serveras på samtliga StikkiNikki-caféer under hela sommaren.

– När man tillverkar glass är det bara fantasin som sätter gränser! Öl är en riktig hit som smaksättare i glass och ger en härligt maltig och fyllig smak. Som pricken över i:et har SorBeer också fått en syrlig touch av citron för att passa perfekt i sommarsolen, säger Nicole Emson, grundare av StikkiNikki och kreatören bakom receptet i ett pressmeddelande.

Har du inte möjlighet att ta dig till StikkiNikki i sommar eller orkar du inte vänta tills den lanseras? Då kan du enkelt göra den hemma.

Ingredienser:

500 g socker
1100 ml (ca 3 flaskor) Carlsberg Non Alcoholic
125 ml färsk citronjuice
Gör så här

Värm sockret med hälften av ölet i en kastrull på låg värme tills sockret det löst upp sig.
Addera resten av ölet till smeten.
Låt svalna i kylskåp. Blanda sedan ned citronjuicen när smeten är helt kall.
Häll smeten i en glassmaskin och kör tills glassen är klar (tar ca 20 minuter).

Foto: Carlsberg

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!