Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Han är vår nästa super-dj

Otto Knows

 

Otto Knows har tidigare samarbetat med dj:s som Avicii, Axwell och Alesso. Men nu står den svenska dj-stjärnan på egna ben. I vår är han aktuell med nya singeln “Next to me” och spelar på Summerburst

 

Text. Martin Hansson @martinhanssons

Foto. Warnermusic

 
 

Genombrottet kom för tre år sedan med låten “Million voices” och sedan dess har dj-scener runt om i världen varit en självklarhet för 26:åringen: Miami, San Diego, Australien – och nu står Summerburst i Göteborg på tur.

– Det är alltid otroligt roligt att komma hem och spela i Sverige. Det är de spelningarna man ser fram emot extra mycket. Det känns på något konstigt sätt som att man känner alla i publiken, säger Otto Knows till Metro.

 

Och samtidigt som han förbereder sig för en lång sommarturné så är han aktuell i vår med en ny singel.

– Den heter “Next to me” och är en låt jag själv tycker väldigt mycket om. Vissa kommer nog tycka att den är sorglig medan andra kanske tolkar den som glad. Och det är det som är så fint med musik. Alla lyssnar olika, säger han.

 
Oftast stor Otto Knows på en upphöjd scen inför en publik bestående av tusentals människor med kameror som går upp på storbildskärmar.

Hur viktig blir klädseln under spelningarna?

– Jag vet inte riktigt, men det blir ett sätt att uttrycka sig på. Det blir liksom ens identitet på något vis, säger Otto Knows.
 
Var har varit tuffast i karriären hittills?

– Tuffast är nog pressen och stressen man sätter på sig själv. Jag är min största kritiker. Men jobbar man hårt nog har jag insett att man blir hyfsat nöjd tillslut.
 
Har du någon förebild?
– Håkan Hellström är min hjälte. Ingen är bättre.

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!