Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Världens bästa hockeymålvakt, New York-bo och ett välkänt shampoo-ansikte. Vi har

Man

Henrik Lundqvist: ”Kan inte gå runt och bara tänka på hockey”

henke

 
 

Världens bästa hockeymålvakt, New York-bo och ett välkänt shampoo-ansikte. Vi har mött Henrik Lundqvist, på andra sidan Atlanten mer känd som ”King Henrik”, i omklädningsrummet på hemmaarenan Madison Square Garden i New York.

 

Henrik Lundqvist, 33, är en av världens absolut bästa ishockeyspelare och NHL-laget New York Rangers stora affischnamn. Vid sidan av isen har den svenske stjärnan profilerat sig som shampootillverkaren Head & Shoulders ansikte utåt och en rad andra projekt – närmast frontar han underklädesmärket Bred & Boxers som han även är delägare i.
 
– Jag gillar all bli inspirerad av olika saker utanför hockeyn – även om den självklart är nummer ett. Jag har alltid uppskattat varierande projekt oavsett om det är mode, restauranger eller musik. För att kunna leverera på isen känner jag att jag måste göra andra saker för att slappna av. Jag kan inte gå runt och tänka på hockey 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, säger Henrik Lundqvist.

 

NHL 2015:  CAPITALS VS RANGERS  NOV 03

 
Hur ser en dag i New York egentligen ut?
– När jag är ledig försöker jag tillbringa så mycket tid jag bara kan med familjen, hämta och lämna på dagis, träffa vänner, ta det lugnt och samtidigt fokusera på mig själv, berättar han och tillägger;
 
– Tanker är att jag ska ligga på cirka 60 matcher per säsong för att vara fräsch till slutspel så det blir en hel del träning och tid med New York Rangers däremellan.
 
NHL sägs vara världens tuffaste hockeyliga – hur psykiskt påfrestande är det att spela på så hög nivå?
– Den mentala biten är otroligt viktig för mig och en stor del som kan avgöra om det går bra eller inte i en match. Skallen styr otroligt mycket hur du fokuserar och hanterar press. Det gäller att försöka slappna av och hitta balans.
 
Så hur laddar du upp inför en match?
– Då äter jag pasta och köttfärssås, det har jag gjort i snart tio år så det är ingenting att ändra på. Det är enkelt att få i sig och det gäller att äta rejält med mat vid lunch när man ska spela match på kvällen.

 

NHL 2015:  DEVILS VS RANGERS  OCT 18
 
Du tjänar en hel del pengar på ishockeyn – varför gör du alla reklamprojekt vid sidan om?
– Hockeyn är inte för evigt så dels för att få möjlighet att se andra världar och träffa folk som är roliga att jobba med. Men också för att jag tycker det är väldigt kul. Jag får chans att jobba med varumärken som Head & Shoulders, och nu ICA-reklamen där vi kan gå en annan – ofta roligare – väg för att nå resultat.
 
Du syns ofta i modesammanhang – hur mycket gillar du kläder?
– Sett till New Yorkarnas stil rätt mycket, då folk här oftast bara vill klä sig bekvämt. Svenskar är mer trend- och modemedvetna. Jag har inte varit trendig på flera år men jg kör mycket på kostym som jag trivs väldigt bra i och då ofta Ralph Lauren eller Tiger of Sweden. Sen bär jag ofta jeans och mockajackor. Mitt bästa stiltips är att man hittar sig själv och kör på det man gillar.
 
Samsung Hope for Children gala, New York, America - 17 Sep 2015

 
 

Text: Martin Hansson
Foto: REX, All Over Press

 
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry